Seçimde Kullanılan Oylar Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır?

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine artık günler değil saatler kaldı diyebiliriz. Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde oy verirken bazı hususlara dikkat etmelisiniz, yoksa verdiğiniz oy geçersiz sayılabilir. 

Peki kullanılan oylar hangi hallerde geçersiz sayılacak? İşte tüm detaylar 👇

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) genelgesi, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için geçersiz oylar konusunda net sınırlar belirliyor.

Bu seçimde, cumhurbaşkanının yanı sıra yeni parlamento üyeleri de belirlenecek. Seçmenler, iki oy pusulasını tek zarfa koyarak seçimini yapacak.

Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek.

"TERCİH" veya "EVET" mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak.

Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.

"EVET" ya da "TERCİH" mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

İlk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde seçim ikinci oylamaya kalacak.

İlk seçimde en çok oy alan iki aday, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci oylamada yarışacak.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması halinde seçmenler, aynı seçmen bilgi kağıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanacak.

Kılıçdaroğlu'nun Meydan Okuması Sosyal Medyanın Gündeminde!
Demirtaş'tan İnce'ye Destek Mesajı: "Aşağılık Bir Operasyon"

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
12.05.2023

2 güne oy kullanacaksınız kimileriniz. Unutmayın bu insanları, unutmayın bu sahneleri, unutmayın geleceğinize yapılanları, unutmayın çocuklarını saç kurutma makinesiyle ısıtıp yan odada canına kıyan anneleri, unutmayın çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babaları. Unutmayın çalışırken ölenleri, unutmayın gülüşünüzü çalanları.. Unutmayın Türkiyeyi tek bir aileye köle edenleri.. Unutmayan yıkılan evleri, insanları depremle baş başa bırakanları, unutmayın çadır satanları.

Sen de unutma şehitleri seccadeye basanları teröristlerle ay o masaya oturanları imansızları unutma

12.05.2023

AKP ye mühür basıyoruz... ve Hemen altına Ebedi Reis yazarak pusulalari zarfa yerleştiriyoruz... Hadi akp liler gösterin gücünüzü Mutlaka verdiğiniz oyun altına isim soyisim ve imza atıp Ebedi reis yazın secim sonrası herkese 1000 dolar için isim soyisim ve imza önemli sakın unutmayın.... oy kullanırken mutlaka yanınızda kalem bulunsun...

13.05.2023

Hadi CHP’liler gösterin gücünüzü!!! CHP’ye bastıktan sonra AKP’ye çarpı atıp tepkinizi gösterin.Tepki önemli.Tepki göstermek gerek

12.05.2023

İlk turda bitirelim!!!

TÜM YORUMLARI OKU (24)