Seçimde İkinci Tur: "Tek Sebep Muharrem İnce!"

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, yaptıkları seçim anketlerini yorumladı. Pösteki, seçimin ikinci tura kalma ihtimalinin sorumlusu olarak Muharrem İnce’yi gösterdi.

Türkiye, nefesini tutmuş şekilde 1 aydan az kalan 14 Mayıs seçimlerini bekliyor.

Dört adayın Cumhurbaşkanlığı için yarışacağı seçim için, şirketler de yaptığı anketleri paylaşmaya devam ediyor.

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Sözcü’de Ruhat Mengi’ye yaptığı açıklamalarda seçimle ilgili öngörülerini paylaştı.

Muharrem İnce’nin oy oranının yüzde 7.2 olduğunu ve bu oranın daha fazla artmayacağını öngören Pösteki, “Şu anda ilk turda bitmeme ihtimalinin tek sebebi Muharrem İnce'nin oy yüzdesi” dedi.

Pösteki, “Muharrem İnce'nin seçmeninin seçim zamanına yakın tavrını güçlü olan adaydan yana kullanacağını düşünenlerdenim” görüşünü ifade etti.

Mehmet Pösteki, "HÜDA PAR meselesi AK Parti'ye yarardan çok zarar verecek" iddiasında da bulundu.

Mehmet Pösteki’nin HDP yorumu ise şu şekilde;

HDP, Yeşil Sol Parti olarak giriyor genel seçime, fakat oylarının eskisi kadar olacağını düşünmüyorum çünkü TİP yükselişte ve hem HDP'den hem de CHP'den oy çekiyorlar. Bu seçimde HDP'nin oy oranı kaç olur bilemiyorum ama cumhurbaşkanlığı seçimi noktasında zaten partinin göstermiş olduğu tavrı HDP seçmeni de büyük ölçüde gösterecektir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Son Seçim Anketi: 3 Haftada 10 Puan Fark
HÜDA-PAR Seçim Vizyon Belgesini Açıkladı
Bir Şirket Daha Anket Sonuçlarını Duyurdu: Muharrem İnce’nin Dikkat Çeken Oy Oranı

Popüler İçerikler

Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
15.04.2023

tip'in oy oranının yüksek olacağını bende düşünüyorum ve umarım öyle de olacaktır. hepimiz 2.tura kalsın istemiyoruz ama olan oldu artık site olarak İnce'nin üzerine çok gittiğinizi düşünmeye başladım. %7 alacağını bile düşünmüyorum. her zaman söylerim seçim sonrası ak koyun kara koyun belli olacak zaten. umuyorum ki yeterli oyu alırlar da 2.tur riskine hiç girmeyiz, olacakları hepimiz öngörüyoruz. ilk turda ince'ye vericem deyip 2.tur olursa Kılıçdaroğlu'na veririm diyen kitle aklınızı başınıza devşirin lütfen.

Pasif Kullanıcı
15.04.2023

Belki bu yazdıklarım hoşuna gitmeyecek lakin TİP sosyal medya partisidir mamamiaa, anca sosyal medya da övülür sosyal medya da oy verilir, halkta bir karşılığı yoktur. Seçim gününü bekle ve oy oranlarını gör

15.04.2023

muhalefet iktidardan çok incenin üzerine oynuyor bütün hepsi troller dahil sonra ince cevap verince de diyolar ki iktidarı değil de muhalefeti eleştiriyor diyolar. be amk siz adamı rahat bırakmıyosunuz ki sürekli size cevap vermek zorunda kalıyor adam adam tane tane herşeyi açıklamış halen 2. tura kalırsa ince yüzünden diyor aferin amk cidden aferin ince size de cevap verir sonra dersiniz iktidar yerine bize sallıyor.

15.04.2023

% 0.5 oy potansiyeli olan genel başkana verilenler ince'ye verilmedi. Cumhurbaşkanı yardımcılığı, CHP den milletvekilliği, bakanlık verilmeyen kalmadı. Kılıçdaroğlu sadece ince ile tepki almamak için görüştü teklifte dahi bulunmadı bunun bedelini ödeyeceğiz. Daha önce İnce'yi aday göstermek zorunda kalıp seçilmesin diye herşeyi yaptığı gibi

15.04.2023

bakın arkadaşlar:sorun 2.tura kalmak değil,burası çağdaş hukuka sahip normal bir ülke olsa zaten 2.tura kalsada oyumuzu verir süreci beklerdik.fakat 1.turda sıkıntılı bir sonuç gören rte durmucak,ve o aradaki süreçde olacak olanların sorumluluğunu kim alacak?2. olarak akp'nin oyu hâlâ %30 bandında.ilk turda meclis içerisindeki yapı belli olucak ve Cumhur ittifakı çoğunluğu alabilir ciddi ciddi.bu etkiyle 2.turada gitmek yine olumsuz.hiç okumadan araştırmadan boş boş konuşuyosunuz.cahil kalmayın ne önemli ne önemsiz öğreninki neye göre hareket ediceğinizi bilin.bura belçika,norveç vs. değil.

TÜM YORUMLARI OKU (25)