Seçim Anketi: ‘Son Hamle ile Voltran Oluştu’

Millet İttifakı’nda yaşanan İYİ Parti krizi aşıldı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6 partinin Cumhurbaşkanı adayı oldu. Kılıçdaroğlu, dün son kez partisinin grup toplantısında konuştu ve Millet İttifakı’nın seçim çalışmaları başladı. Şirketlerin yaptığı anketler de sık sık paylaşılıyor. Yöneylem Araştırma’dan Derya Kömürcü, son anketleri yorumladı.

TELE1’de yayınlanan ‘Açıkça’ programına katılan Yöneylem Araştırma Direktörü Doç. Dr. Derya Kömürcü, Millet İttifakı’nın 5 puanlık farkı koruduğunu söyledi.

“Son 3-4 günde yaşananların gerisinde kalmış bir araştırma. 6 Mart itibarıyla yepyeni bir döneme geçtik. Ancak şu anda da yüzde yaklaşık 5 puanlık fark korunuyor”

Önümüzdeki seçimin bir cumhurbaşkanlığı seçiminden ziyade bir rejim oylaması olduğunu ifade eden Kömürcü, “Bu rejimin devam etmemesini isteyenler yüzde 55 civarında bir çoğunluğu oluşturuyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyenler ise yüzde 35-40 aralığındaki banttalar aralarında da 10 puanlık bir kararsız seçmen grubu var” dedi.

Muhalefetin dağılmayıp beraber kaldığını ve ortak aday çıkarttığını söyleyen Kömürcü, bu adayın HDP seçmeni tarafından da desteklenmesi durumunda seçimin Millet İttifakı’nca kazanabilecek bir duruma gelindiğini aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da seçim sürecine fiilen dahil olduğunu hatırlatan Kömürcü, “Muhalefet ‘Voltran’ı oluşturmuş durumda” ifadelerini kullandı.

Bu içerikte ilginizi çekebilir 👇

Onedio'dan Cumhur ve Millet İttifakı Anketi! Siz Kime Oy verirsiniz?

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
08.03.2023

Hem HDP, hem Memleket, hem Zafer... Hepsinden oy istemeli KK.

08.03.2023

eminim hepside verecekler zaten geliyor gelmekte olan...

08.03.2023

Erdem kavramları çökmüş halk düşmanı bir partinin, 20 sene sonra diktası bitecek mi bitmeyecek mi bunun tartışması var ülkede. Halk azınlıkta kalırsa AKP kazanır. Aksi durumda Türkiye.

08.03.2023

Kılıçdaroğlu'nun 1. Seçimden bir hafta önce parti başkanlığını ve üyeliğini bırakması, 2. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun yam ne zaman ve ne şartlarla göreve geleceği konusunda bağlayıcı taahhütler vermesi lazım. Yoksa bahsedilen rejim değişikliği yalan olur. Kılıçdaroğlu'nun derdinin koltuk olduğunu bir kere daha gördük bu süreçte.

08.03.2023

zaten öyle ayrıca mecliste anayasa değişikliği için gereken çoğunluğu da alamaz gibi görünüyor

TÜM YORUMLARI OKU (24)