Bu sırada bir kadın yurttaş, 'Kaymakamlık kararının bizim eylemimizle, basın açıklamamızla herhangi bir ilgisi yok. Biz Şebnem Korur Fincancı ile dayanışmak için buradayız. Serbest bırakılmasını istiyoruz hocamızın. O insan haklarını savunduğumu gibi, biz de onun haklarını savunuyoruz. Böyle bir şey olamaz. Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılsın. Gözaltına alınan gazeteciler derhal serbest bırakılsın' dedi.
İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri ile Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’ndan yurttaşlar, sloganlar atmaya başlayınca polis sert müdahale etti.
Olay sırasında gazetecilere de müdahale eden polisler, gazetecileri alandan uzaklaştırarak görüntü alınmasını engelledi. Onlarca kişi ise gözaltı araçlarına bindirilerek götürüldü.
Şiddete karşıyım ama terörü destekleyenin destekçilerine az yapılıyor. Muhasır medeniyet olarak gördüğümüz ülkeler de bu kadın gibi birinin ne mesleki ne de her hangi bir oluşum da dahi yeri olmazdı ki destekçilerine neler yaparlardı. Muhasır medeniyete çok uzağız hem insani hem de adelet olarak.
Teröristi savunmaya calisanlar da teröristtir sonucta az bile yapmislar!! Elleri dert görmesin polislerin
Ya neden herkes Fincancı teröristtir cümlesiyle başlayıp ama ile devam edip polis müdahalesine kafayı takmış durumdalar? Yürüyenler terörist diye nitelendirdiğiniz şahsa özgürlük verilsin diye,o doğru söylüyor Türk silahlı kuvvetleri katliam yapıyor diye yürümedi mi? Biz mi yanlış görüyoruz? Anlaşılmaz bir gaflet içindesiniz ve bunula övünğyorsunuz. Mavi gözlü Atam bugünleri görebilseydi kahrolurdu çünkü teröristi teröristten daha fazla savunan ve Atamın izindeyiz diyip Atamın adını kirleten sizler için kahrolurdu.