Scooter'ları Toplatılan Martı CEO'su Öktem'den Kadıköy Belediyesi'ne 'Referandum' Göndermesi

İlçedeki scooter sayısının kontrolden çıktığını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sayının yasal sınıra inmesini talep etmiş; aksi taktirde scooter’ların toplanacağını duyurmuştu.

Söz konusu çıkışın ardından belediye bu sabah scooter’ları toplamaya başladı. Belediye ekiplerinin topladığı scooterlar için toplamda 49 bin 360 TL cezai işlem uygulandı.

Odabaşı bugün yaptığı açıklamada, 'Biz Kadıköy’de yeni nesil olan bu mobilite araçlarının kullanılmasını kontrol altına alınmasını istiyoruz. Kaldırım işgallerine son vermesini istiyoruz. Yayalara ait olan kaldırımda uygunsuz ve izinsiz bir şekilde gelişi güzel park edilmesine karşıyız. Bizim mücadelemiz kaldırımların sadece yayaların kullanımına açılması yönündedir ifadelerini kullandı.

"Sayın Odabaşı, her gün onlarca şikayet gelse alabileceğiniz maksimum şikayet 99 x 365gün = 36 bin 135 olur. Oysa son 12 ayda sadece Martı'ya “Kadıköy’de daha fazla scooter istiyoruz” diyen Kadıköylü sayısı 101 bin 874."

Martı'nın kurucusu Oğuz Alper Öktem, Kadıköy Belediyesi'nin kararına ise karşı çıktı. Öktem, Fransa'nın başkenti Paris'te scooter kiralama hizmetlerine ilişkin 2 Nisan'da yapılacak olan referanduma gönderme yaparak, 'Paris referandumu Kadıköy'de yapılsa sonuç ortada' dedi.

Zarar gören scooterlerın fotoğrafını paylaşan Öktem ayrıca, "Görüntülerde mavi ve kırmızı Martıların kilitlerini keserek aldığınızı üzülerek görüyoruz. O kilitlerin tanesi 600 TL. Ziyan olan milli servetimiz, yazık keşke iş buraya gelmese" dedi.

Ne olmuştu?

Kadıköy Belediyesi Scooter’ları Toplamaya Başladı

İlgili haber ⬇️

Paris'te Scooter Referandumu: "Kalsın mı Kalksın mı?"

Popüler İçerikler

Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
"Aleyna'ya Yüz Vermiyorum" Demişti: Survivor Hilmi Cem'in Aleyna Tarafından Reddedildiği İddia Edildi!
YORUMLAR
17.01.2023

Kendini startupçı diye tanıtan bu ukala canlı zengin olacak diye engelliler ve yayalar için büyük problem yaşıyorlar.

17.01.2023

Kimi nasıl eleştireceğinizi hangi partiden olduğuna bakarak karar verilmesi ülkemizin beyninin ancak bu kadar geliştiğini gösteriyor. En çok siz kullanıyorsunuz bu tarz hizmetleri... Eleştirmeniz size de garip geliyor ama işte partizanlık böyle birşey!

17.01.2023

Öktem yine damardan girmiş "milli servetimiz" demis afdgdhjdjdjdj "senin servetin" olmasin o aggshshs

19.01.2023

Al sana bir cahil daha , hani televizyona çıkıp diyorlar ya kişi başı yıllık milli gelirimiz şu kadar diye , senin benim cebimden harcadığımız her para milli gelirimizdendir. Adam şunu söylemek istiyor kendi ulkemizde kendi paramızla aldığımız ürünlere zarar veriyoruz bu demek oluyor ki milli servetimize zarar vermiş oluyoruz. Senin cebinden çıkan zarar ve kayıp paralarda aslına bakarsan milli servetimize bir zarardır. Umarım ufakta olsa anlatabilmisimdir

17.01.2023

çok doğru bir karar. Umarım yurt geneline yayılır bunların toplatılması.

Bildiğin taksici yorumu işte tüm paralar bizde toplansın bu sektörde diyen biri daha.

TÜM YORUMLARI OKU (76)