Scooter Kullananlar Dikkat! Yeni Dönem Başlıyor

İstanbul'un ilçesi Beşiktaş'ta denetim yapan trafik ekipleri, 15 scooter kullanıcısına, fosforlu yelek giymedikleri için 196’şar lira para cezası uyguladı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Muallim Naci Caddesi'nde saat 14.00'te elektrikli scooter sürücülerine yönelik denetim yaptı. Denetimlerde 15 scooter kullanıcısına, fosforlu yelek giymedikleri için 196’şar lira para cezası uyguladı.

Ceza uygulanan bir sürücü, işe geç kaldığını belirterek, “Fosforlu yelek giymemişim. Fosforlu yelek giymek mecburiymiş, yeni öğrendim. Yediğim ceza umurumda değil” dedi.

'Gündüz görünür olmak için ne yapabilirim?'

Ramazan Ferman isimli scooter sürücüsü, fosforlu yelek giymediği için kendisine para cezası uygulayan polis memuruna, “Gündüz görünür olmak için ne yapabilirim?” diye sordu. Polis memuru sürücüye, “Yeşil fosforlu yelek giymeniz lazım” diyerek cevap verdi. Ceza sonrası konuşan Ferman, “Scooter kullanmak için gündüzleri fosforlu yelek giymek gerekiyormuş. Gündüzleri görünebilir olmak lazımmış. Gündüz insanlar görünmüyormuş. Kask da takmak lazımmış. Kask bu arada önemli. Kask konusunda sonuna kadar haklılar. Scooter kullanmak için bunların olmasına gerek var mı, bilmiyorum. Ama ceza yediğime göre demek ki mecburiyeti var” diye konuştu.

Scooter Ölümleri Tartışmaları Yeniden Başlattı: Güvenli mi?

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
YORUMLAR
27.10.2022

Fosforlu yelek şartı daha önce getirilmişti zaten. Ama gündüz fosforlu yelek giymenin hiç bir anlamı yok. Scooter'ların önü, arkası, sağı ve solunda zaten fosforlu kedi gözleri bulunmakta. Gece kullanımında ise hem stop lambası hem farı aktif olarak kullanılıyor. Yine de geceleri fosforlu yelek kullanılması kararına katılıyorum. Ama gündüz bu zorunluluğun getirilmesi tamamen saçmalık. Buna ceza keseceklerine, tek kişi kullanılması zorunlu olduğu halde, 2-3 kişi birden binip her türlü kazaya sebebiyet veren andavallara cezai işlem uygulanmalı.

27.10.2022

arkadaşım gündüz fosfoslu yelek giymeyi gündüz de farları yakmak gibi düşün.. manyak manyak gidiyorsunuz trafikte, alet zaten dengesiz bi şey.. sen itiraz ediyorsun ama o yelek yarın bir gün birinin hayatını kurtarır birini de ölüme sebep olmaktan kurtarır..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ