Sayıştay Yurtlardaki Asansörlerle İlgili Uyarmış Fakat Dinleyen Olmamış!

Aydın Güzelhisar'da bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansörün düşmesi sonucu bir kız öğrenci hayatını kaybetti. Yurttaki asansör hakkında daha önce öğrencilerin şikayette bulunduğu ortaya çıkmıştı. Diken'in yaptığı haberde geçtiğimiz yıllarda Sayıştay Raporunda asansörler hakkında uyarı yapıldığı ortaya çıktı.

Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün arızalanması ve düşmesi sonucu bir öğrenci hayatını kaybetti.

Asansörde panik yaparak sıkışıp hayatını kaybeden öğrencinin Zeren Ertaş olduğu öğrenildi.

Zeren'in acılı ailesi de kızlarını kaybetmenin hüznü içerisinde. Zeren Ertaş'ın babası, "Devlet benim kızıma 25 gün bakamadı" diyerek isyan etti.

Diken Gazetesi'nin haberine göre Sayıştay, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı bu konuda uyarmış. 2021-2022 Sayıştay'ın yayınladığı raporlarda bu durumu, "Öğrenci yurdu olarak kullanımına elverişli olmayan binaların kiralanmaya devam etmesi" olarak ele almış.

Sayıştay, yurt olarak kullanılacak binaların fiziki şartları yerine getirip getirmediğinin incelenmesi uyarılarında bulunurken, asansörlerde yaşanan arızalardan da özel olarak bahsetmiş.

KYK yurtlarında kullanılan asansörlerin konut tipinde olduğunu, bu yüzden sık vev yüklü kullanımlarda arızalara sebebiyet verebileceğini vurgulayan sayıştay, bu konu hakkında bakanlıkta hayata geçirilen bazı yapım işlerinde teknik şartnamenin hazırlanmadığını da belirtmiş.

KYK yurdunda yaşanan asansör kazasıyla ilgili diğer haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz:

KYK Yurdunda Korkunç Olay! Asansör Zemine Çakıldı: 1 Öğrenci Öldü
Bu İlk Değilmiş! Öğrencilerin Yurtlardaki Bozuk Asansörleri Şikayet Ettiği Ortaya Çıktı!
KYK Asansöründe Ölen Arkadaşları İçin Eylem Yapan Öğrencilere Polis Tehdidi! 'Biber Gazı Sıkarım'

Popüler İçerikler

Ateşe Düşmeyen Kimseyi Bırakmayan Yılmaz Morgül Şarkısı Kaldırılınca Çareyi Mert Demir Gibi Söylemekte Buldu
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
"Aleyna'ya Yüz Vermiyorum" Demişti: Survivor Hilmi Cem'in Aleyna Tarafından Reddedildiği İddia Edildi!
YORUMLAR
26.10.2023

Resmi kurumların çoğunda aynı sorun resmi tutanağını tuttun mu sorunla ilgili tamam kimse başka birşeye bakmıyor. Çözüm??? İşte o yok... Burda da aynı durum bozuk asansörün tutanağı var mı var resmi olarak belirtilmiş mi belirtilmiş ama çözüme kimse el atmamış kimse bu sorun çözüldü mü diye denetlememiş olayın özeti bu aslında maalesef

26.10.2023

boşuna giden başka bir hayat daha oldu çok üzülüyorum bu gençlerimize.

26.10.2023

İş yine dönüp dolaşıp liyakatsizliğe geliyor. Şu duruma önlem alacak bilgi ve beceriye sahip olan biri tarafından yöntiliyor olsaydı bu yurt, bu kaza yaşanmayacaktı. Ha kaza oldu, sonuç ne olacak? Hiçbir şey. Benzer kişiler bu davaya bakacak ve hiçbir sorumsuzluk ceza bulamayacak. Olan gencecik bir hayata oldu. Üzücü bir diğer şey ise bu son değil.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ