Siber saldırıların önlenmesi konusunda uzmanlaşan şirket, çalınan kredi kartı bilgilerinin Türkiye'nin en büyük 10 bankasına kayıtlı kartlar olduğunu ve dört bölüm halinde 'Joker's Stash' adlı en büyük yer altı 'kart mağazasına' satıldığını aktarıyor.
Group-IB şirketinin siber suçlar araştırma birimi başkanı Dmitry Şestakov, 'Verilere erişim üç yolla olabilir. Elektronik dolandırıcılıkla internet ortamından, kötü amaçlı yazılımlardan veya giderek artan Java-Script yazılımı kullanan dolandırıcıların veriye erişmesinden' diyor.
Şestakov, kredi kartlarının CVV/CVC numaralarının yanı sıra, kart sahiplerinin isimlerinin, kullanım sürelerinin ve iletişim bilgilerinin de veri tabanında bulunduğunu ifade etti.
Çalınan bilgiler içinde elektonik postaların da yer alıyor olmasının bu hırsızlığın, post makineleri ve atm cihazları üzerinden gerçekleşme ihtimalini ortadan kaldırıyor.
Kesinlike kartımla saçma sapan alışveriş sitelerinden bir şey almam ve bu bilgilerimin gizliliğine dikkat ederim lakin geçen hafta birisi aradı kendisini müşteri hizmetleri olarak tanıttı ve yaptığım işlemleri söyledi bana neden bunu böyle yapmadın diye sordu. Anlamadım kapattım. Bankaya gittiğimde bu bilgiye sadece içerden ulaşabilirler dedi. Bankalar bu tarz şeylerde hemen müşteri suçluyor ama kendi açıklarını hiç denetliyor mu acaba?
çaldıranlardan birisi hepsiburada oldu. Eğer o sitede kayıtlı kartınız varsa limitini sıfırlayın
bide utanmadan kolay alisveris icin kredi karti bilgilerinizi kaydelim diyorlar. bu kadar kart bilgisinin insanlarin bilgisayarlarina tek tek casus yazilim koyarak toplamalari zor. belliki buyuk alisveris sitelerinin birinden caldilar.