'Savunun!' Diyerek Kadınlara Ücretsiz Savunma Sanatı Sporu Hizmeti Başlatan Zeydan Karalar Tartışma Yarattı

Öz savunma haktır!

Türkiye, gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Sözleşmesinden çekildi.

Şiddet mağduru kadınların, çocukların hakları için verilen mücadele tek bir kararla bir gecede yerle bir edildi. Sözleşme uygulansaydı binlerce kadın hayatta olacaktı, artık ortada bir sözleşme de bırakılmadı!

Karar tüm ülkeyi ayağa kaldırırken kadınlar sokaklarda “İstanbul Sözleşmesi’nin her bir maddesinde öldürülen kadınların kanı var. Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula!" diyerek isyan etti.

Tacizciler, tecavüzcüler, katiller sevinçle bu haberi kutlarken kadınlar hayatlarından, geleceklerinden, başına gelebilecek her şeyden endişeliydi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise attığı bir tweet ile kadınlara savunma sanatları sporu hizmetini ücretsiz olarak vereceklerini söyledi. 'Katılın, kendinizi savunun.' dedi.

twitter.com

Birçok insan 'öz savunma haktır' diyerek Zeydan Karalar'ın bu kararını destekleyerek diğer belediye başkanlarını da harekete çağırdı.

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Ancak bu harekete tepkiler de vardı 👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
21.03.2021

İnsanların elinde sihirli değnek yok. Öylece sallayıp şiddet uygulayan ya da uygulayabilecek potansiyeldeki erkeklerin zihniyetlerini değiştiremezsin. Keşke öğrenmek zorunda kalmasan ama gerçeklik bu. Gerçekten bazen sırf tepki vermek için tepki veriyorsunuz gibi bazı şeylere. Bazı şeylerin değişmesi için yasalardan çok, toplumun değişmesi gerekir, bu da öyle kolay olmayacağına göre önlem almak neden tepkinizi çekiyor.

21.03.2021

Zeydan Karalar ne yapsın iktidarda değil ki bazıları çok gereksiz yükselmiş

21.03.2021

Adam napsın atomu mu parçalasın? Önemli olan kadınların kendini koruyabilmesi için bir adım atmış olması. Çok gereksiz tepkiler verilmiş "ayy ben kaba saba sporlar yapamam yaa" diye. Tövbe tövbe sanki kafana silah dayıyorlar. Hayır kaba saba da olsa belki seveceksin o sporu nereden biliyorsun?

Pasif Kullanıcı
21.03.2021

Taekwondo kırmızı-siyah kuşaktayım hiç de kaba saba değil. Aksine Martial Art yani Dövüş Sanatıdır bu. Kaba saba hareketlerden çok bir sanatçı gibi titiz olunmazsa ameliyatta yanlış damara vurulan neşter gibi hareket de boşa gider. Ayrıca dövüşmek 'bushido' denilen felsefeyi öğretir, insana yüksek ahlakı aşılayan, yontan, geliştiren ve farkındalık yaratan bir felsefedir. Ama akşama kadar hamur işi yiyen birine gelmez bu dediklerim çünkü beden ve zihin üzerinde kontrol ile birlikte hayatın üzerinde de bir disiplin sağlar dövüşmek. Dövüşen kişinin üçüncü bir gözü daha açılır ve durum dövüş olmaktan çıkar zaten, kişi olan biteni kartal bakışıyla görmeye başlar. Karşındakinin sana verebileceği zararı engellediğin gibi o kişiyi kendi kendine çırpınan ve kendi gücüyle kendini yoran bir kuklaya da dönüştürebilirsin. Ben fazla enerjimi atayım diye başlamıştım ve bunları öğrendim.

TÜM YORUMLARI OKU (12)