Savcılıktan “Casusluk” Operasyonu: Savunma Sanayinde Çalışan 4 Yönetici Hakkında Gözaltı Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, savunma sanayi kuruluşlarında çalışan 4 üst düzey yöneticinin yabancı devletlerin istihbarat görevlileri ile irtibatları nedeniyle operasyon yapıldığını açıkladı. Hakkında gözaltı kararı verilen 3 kişi yakalanırken, yurtdışında olduğu tespit edilen bir kişi hakkında ise yakalam kararı çıkarıldı. Savcılık gözaltına alınanların kamuoyunda lanse edildiği gibi Birleşik Arap Emirlikleri ile taması olmadığını da duyurdu.

Savcılığın “casusluk” operasyonunu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yaptı.

Türkiye’de faaliyet gösteren ve kritik öneme sahip savunma sanayi kuruluşlarında görev yapan yönetici pozisyonundaki personelin, kamu kurumları ve yabancı ülkelerin resmi görevlileriyle irtibata geçerek biyografik bilgi derlemeye çalıştığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında şüphelilere yönelik 25 Kasım'da operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 şüpheli yakalandı; 1 şüphelinin yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada 'Bugün basın duyurusu yapılan casusluk soruşturması ile ilgili güvenlik kaynaklarıımızdan alınan bilgilere göre şüphelilerin Birleşik Arap Emirlikleri ülkesiyle herhangi bir irtibatının bulunmadığı anlaşılmıştır' ifadeleri yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklaması 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Meclis’te Gergin Anlar: CHP’li Vekil İnan Akgün Alp’ten AKP’li Ejder Açıkkapı’ya Küfür
Şanlıurfa Adliyesinde Patlama Oldu, Bakan Yılmaz Tunç Son Durumu Açıkladı
En Büyük Firmalar Açıklandı: Sanayi Kenti Bursa'nın En Büyük 10 Firması Arasında Sürpriz İsim
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

RTÜK'ün İnceleme Başlattığı Jasmine Dizisine En Üst Sınırdan İdari Para Cezası ve Katalogdan Çıkarma Uygulandı
Müstehcen Sahneler Dikkat Çekmişti! Asena Keskinci'nin Jasmine Dizisine İnceleme Başlatıldı
Müzik Grubu Manifest'in Tüm Üyelerine Ayrı Ayrı Hapis Cezası Verildi: Hükmün Açıklanması Geri Bırakıldı
YORUMLAR
25.11.2025

Kozmik odaya girenler için de soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz ?

25.11.2025

İmamoğlu 🤔🙂

25.11.2025

Dinci (dinlerini çıkarı için kullananlar) Allah rızası için lütfen bir kez olsun doğru düzgün davranınız...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ