Savcılık Soruşturma Başlattı: Küresel Sumud Filosu’nda Alıkonulan 24 Türk Vatandaşı Olduğu Açıklandı

Milyonlarca Filistinlinin açlığa mahkum olduğu Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na dün akşam saatlerinde soykırımcı İsrail askerlerinin müdahalesi gerçekleşti. Küresel Sumud Filosu Türkiye Delegasyonu tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in filoda bulunan 24 Türk vatandaşını alıkoyduğu duyuruldu. İsrail tarafından alıkonulan Türk vatandaşlarının isimleri belli olurken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Gazze’ye uyguladığı abluka ile tüm uluslararası kuralları çiğneyen İsrail, insani yardım filosuna da müdahale etti.

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu’ndaki gemilere dün akşam saatlerinde soykırımcı İsrail askerlerinin müdahalesi gerçekleşti. Küresel Sumud Filosu Türkiye Delegasyonu yaptığı açıklamada, Gazze'ye giden Sirius, Alma, Spectre, HugaA, Deir YassineA ve Grande Blue gemilerinden 24 Türk vatandaşının İsrail tarafından alıkonulduğu duyuruldu.

İsrail’in alıkoyduğu bazı Türk vatandaşlarının isimleri de belli oldu.

Sirius gemisinden Ayçin Kantoğlu, Abdulaziz Yalçın, Davut Daşkıran ve Zeynep Tekocak, Alma gemisinden Metehan Sarı, Hüseyin Şuayb Ordu, Onur Murat Kolgu, Semih Fener, Osman Çetinkaya ve Sümeyra Akdeniz Ordu, Spectre gemisinden Bekir Turunç, Abdulmecid Bagcivan, Mustafa Muhammed Çakmakcı, Mesut Çakar ve Muslim Ziyali, HugaA gemisinden Mehmet Sait Direkçi, Fatih Özsöz ve Tevhit Yıldız, Deir YassineA gemisinden Sümeyye Sena Polat, Grande Blue gemisinden de Halil Rıfat Çanakçı'nın alıkonulduğu açıklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturma açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: 'İnsani yardım ulaştırmak amacıyla Gazze'ye doğru yol alan Küresel Sumud Filosu'na yönelik İsrail donanması unsurları tarafından uluslararası sularda gerçekleştirilen saldırı neticesinde alıkonulan 24 vatandaşımız ile ilgili olarak Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesindeki düzenlemeler, 5271 sy. Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 15. maddesindeki yetki kuralları ve 5237 sy. Türk Ceza Kanunu’nun 12/13. Maddelerindeki görev kuralları çerçevesinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” “Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması”, “Nitelikli Yağma”, “Mala Zarar Verme” ve “Eziyet” suçları kapsamında soruşturma başlatılmış olup soruşturma çok yönlü olarak sürdürülmektedir' denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Küresel Sumud Filosu’na Müdahale Eden İsrail’e Tepki Yağdı: Kolombiya İsrail Diplomatlarını Sınır Dışı Etti
Küresel Sumud Filosu: "Şirin Ebu Akile" Gemisi Gazze’ye 40 Mil Kadar Yaklaştı
Filistin İçin Hareket Eden Sumud Filosu Ele Geçirildi: İsrail Gemileri Kaçırıyor
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Doğar Doğmaz Yaşadıkları Travmaları Anlatarak Hafiften Gülümseten Kişiler
Güllü'nün Ölümünde Kritik Kamera Kaydı: Komşusu İlk Kez Açıkladı!
Anlamak İsteyene: Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İsteyen Kadınların Yeni Akımı Çok Beğenildi
YORUMLAR
02.10.2025

Kime karsı neyi sorusturuyoz acaba saçma sapan yalandan bişeyler yapıyoruz görüntü olsun diye .

02.10.2025

Fark ettiniz mi Filistin son nefesini verirken Dünya ayağa kalktı birileri aksiyon yaptı..Peki neden o ilk kurşunda kimse yoktu neden son nefesi beklediniz..çok iki yüzlüsün Dünya..

02.10.2025

çünkü artık sona gelindi. bundan sonrası yeniden yapılanma öyle veya böyle. her ülke oradan pay (inşaat, alt yapı vs vs) kapma peşinde. o yüzden ses çıkmaya başladı. ben öyle düşünüyorum en azından.

02.10.2025

Herifler dünyanın gözü önünde sistematik soykırım yapıyor, siz deniz hukuku diyorsunuz. Mevcut tablo görmezden gelinerek, olduğu kabul edilen alternatif bir olay örgüsüne göre hareket ediliyor.

02.10.2025

Yeni bir hukuk ihlali daha ekletmek istiyorlar sanırım. Bunun dışında pek bir anlamı yok yapılanların. Milletler oradaki halka yardım etmek yerine Sumud Filosunun varmasını bekler hale geldi. 50 geminin hepsi varsa ne olur varmasa ne olur. Günlük yüzlerce tırlık yardıma ihtiyaçları var. Şu an "bir şeyler yapıyoruz" psikolojisi ile aslında hiçbir şey yapılmıyor maalesef.

TÜM YORUMLARI OKU (19)