Savcılık 'Kovuşturmaya Yer Yok' Dedi: Okurlarına 'Tuz Ruhu' Öneren Şeyma Subaşı'na Takipsizlik

Şeyma Subaşı'nın kitabı 'Sadece Şeyma' için bir okur tarafından yapılan suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı. Kitapta cilt temizliği için kullanılan 'hyaluronik asit' yerine 'hidrolik asit'  yazılmıştı.

Şeyma Subaşı’nın yeni çıkan kitabı “Sadece Şeyma”yı okuyan bazı okurlar, “Kitapta cilt ve güzellik için tuz ruhu öneriliyor” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Şeyma Subaşı’nın özel hayatını anlattığı “Sadece Şeyma” haziran ayında çıkmıştı. Subaşı’nın, Acun Ilıcalı ile boşanmasından sonra çıkardığı kitabın “Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım” başlıklı bölümünde ' hidrolik asit' ve nemlendiriciyi unutma” tavsiyesi yer almıştı.

Cilt Güzelliği İçin 'Tuz Ruhu' Önermişti: Şeyma Subaşı'nın Kitabına Soruşturma

Savcıya ifade veren Subaşı, kitapta basımevi cilt bakımı için kullanılan 'Hylaluronik asit' yerine 'Hidrolik asit' yazıldığını belirterek suç işleme kastının olmadığını, hatanın fark edilmesi üzerine yayınevinde dağıtılmayan kitaplarda hatanın düzeltildiğini belirtmişti.

Savcılıktan 'kovuşturmaya yer yok' kararı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, basım sırasında meydana gelen yazım yanlışı sebebi ile kitapta sehven hidrolik asit yazıldığını esasen yüz temizleme maddesi olan hyaluronik asit yazılması gerektiğini belirterek Subaşı'nın suç kastı ile hareket etmediği belirtti. Atılı suçun unsurları itibarıyla oluşmadığının anlaşıldığını belirten savcılık, 'kovuşturmaya yer yok' kararı verdi. 

Hyaluronik asit cilt bakımı için kullanılırken, hidroklorik asit ise halk arasında “tuz ruhu” olarak bilinen ev temizliğinde kullanılan zehirli bir asit.

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
10.09.2019

Ya nasıl bi gerizekalılık ki bu kitabı okuyup içinden "Tuz Ruhu" önerisini buldunuz valla hayret ya.. Ben, kitabı rafta görünce gözüme perde iniyor.

09.09.2019

Gerçekten bu kitabı alan var mı ? Ben de an itibari ile kitap yazıyorum. Kitabımın adı bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü :D

09.09.2019

Reklamdan içerik açamıyorum!!! Hoş açtığım içerek de içerik olsa amk :D

TÜM YORUMLARI OKU (11)