Peki oyun tabanlı öğrenme platformlarda uzaktan öğrenmeyi öğrenciler için ilgi çekici hale getirmenin en yaratıcı yolları neler? Canlı oyunlar bunların başında geliyor diyebilirim. Yine Kahoot! üzerinden örnek verecek olursam; sunucu büyük bir ekranda bir Kahoot testi başlatır ve katılımcılar basit bir tarayıcı tabanlı arayüz veya Kahoot! mobil uygulama, ya fiziksel bir ortamda ya da sanal olarak video konferans üzerinden buna katılır. Bir başka seçenek kullanıcılara uygulama ya da web üzerinden kendi hızlarında oynamaları için görev gönderimi olabilir.
Yine Kahoot!’u kurcalarken karşıma gelen bir özelliği daha not edeyim. Uygulamadaki bir kendi kendine çalışma modu olan Kahoot Study, bireysel çalışma yapmak için çok başarılı, çalışma ligleri özelliği ise kullanıcıların sanal olarak birlikte çalışarak rekabet etmelerini ve eğlenmelerini sağlıyor.
Bunların haricinde ilgi çeken diğer yöntemler ise kullanıcıların kendilerine ait kişiselleştirilmiş karikatürler ya da avatarlar oluşturabilmeleri, etkileşimi artırmak için sesli soru ve YouTube videosu ekleme gibi özellikler. Ayrıca kullanıcılar kendilerine ait kişiselleştirilmiş bir karikatür oluşturabilir ve bunu Kahoot! profil resimleri için bir avatar olarak kullanabilirler.
Oyun tabanlı dijital platformların ve sundukları yöntemlerin dijital doğan diyebileceğimiz neslin eğitim-öğretim hayatında bundan sonraki süreçte çok önemli roller üstleneceği kesin. Önemli olan eğitim dünyasının geleneksel taraftaki aktörlerinin bu yeni dünyaya ne kadar hızlı adapte olacağı.
Twitter
Linkedln