Sattığı Aracın HGS Borçları Gelmeye Devam Ediyor: "Nereye Gitsem Olmadı"

Balıkesir'de yaşayan Musa Erdil, tam 27 yıl önce sattığı kamyonetine ödenmeyen HGS geçiş ücretleri yüzünden icralık oldu. Erdil, ' Gitmediğim yer kalmadı. Başvurmadığım yer kalmadı' diyerek duruma isyan etti. 

Balıkesir'de uzun yıllar önce aracını satan Musa Erdil'in başı HGS borçları nedeniyle dertte.

Sattığı aracın bir kaza sonucu hurdaya ayrıldığını söyleyen Erdil, bu güne kadar kendisine 2 bin liranın üzerinde borç geldiğini ve bunları yatırdığını söyledi. Erdil'in şu anda hala 581 lira 25 kuruş HGS borcu gözüküyor.

Üç çocuk babası Erdil yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı: “1997 yılında 1976 model kamyonetimi noter aracılığı ile sattım. Satış sözleşmesi burada. Gitmediğim yer kalmadı. Başvurmadığım yer kalmadı. Bu plakalı araçla otoyollardan geçiş yapılıyor. 2018'de cezalar gelmeye başladı. İcra yoluyla cezalar beni buluyor."

"Bu cezalardan kurtulmam için başvurmadığım makam kalmadı. Traktörümü satacaktım, bundan dolayı hiçbir işlem yapamadım. 6 seneden beri uğraşıyorum. Üstümden sildiremedim bu aracı. Hiçbir netice alamadım. Ne noterden ne vergi dairesinden ne de Trafik'ten. Nereye gitmem ne yapmam gerektiğini bilmiyorum."

Sattığı aracın HGS borçları hala kendisine gelen Musa Erdil'in yaşadıkları 👇

15 Yaşındaki Kız Duş Alırken Alt Kata Düşmüştü: Fatih'teki Bina İçin Karar Verildi!
'Ekrandan Alınma' İddiaları: Mansur Yavaş'tan Now Spikeri Gülbin Tosun İçin İlk Açıklama!
Otobüste Yanına Gelen Adam 'Babana Selam Söyle' Dedi, Gerçek Babasını Buldu: 100 Milyonluk Servet!

Popüler İçerikler

Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Narin'in Yengesi Hediye Güran'dan İtiraf: ''Boğuştuklarını Gördüm''
YORUMLAR
28.08.2024

Aynı dert bizde de var. Hiç bi yerden plakayı üstümezden kaldırtamadık. Bilen varsa akıl versin lütfen

28.08.2024

Vakıfbank’tan hgs almıştım. Aracı satınca iptal ettirmeyi unuttum. Kredi kartına bağlı olduğu için sürekli bakiye yüklemesi oluyordu. Vakıfbanka gidip iptal ettirmek istiyorum dedim. İptal etmiyoruz, başka bir araca plaka değişikliği yapın dedi. (Başka aracım yok şu anda) tamam dedim, önce sms gelecek dedi, açtım baktım iptal için onay kodu. Verdim kodu, içerden yeni hgs pulu getirdi. Şimdi yeni plakanızı söyleyin dedi. İptal ettiğiniz için teşekkür ederim, yeni plaka yok dedim. Suratıma küfür eder gibi baktı. Şubeyi terk ettim 😇

28.08.2024

Muz cumhuriyetinde hallice...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ