Satışlar Durduruldu: 'Sahte Peygamber' Evrenesoğlu'nun Defnedildiği Mezarlığa Yoğun Talep

'Sahte peygamber' olarak anılan İskender Erol Evrenesoğlu'nun Bursa'da defnedildiği mezarlıkta talep patlaması yaşandı. Mezarlıktaki alanlar için 100'ün üzerinde başvuru gelince Bursa Mezarlıklar Müdürlüğü satışları durdurdu. 

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, ABD’de hayatını kaybeden İskender Erol Evrenesoğlu için oğlu Oktay Evrenesoğlu Bursa’da mezar yeri başvurusunda bulundu.

Oktay Evrenesoğlu Bursa’nın merkezindeki Pınarbaşı Mezarlığı’ndan yer satın almak istedi ancak bu talebi uygun görülmedi.

Kendisine Bursa’nın dışındaki Hamitler Mezarlığı’ndan yer tahsisi yapıldı. Oktay Evrenesoğlu aile mezarlığı yapabilmek için 4 parsel satın aldı. Her bir mezar yeri için de 10 bin 500’er liradan toplam 42 bin TL ödedi.

İskender Erol Evrenesoğlu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın din adamı göndermediği cenaze töreninin ardından Hamitler Mezarlığı’nda defnedildi.

Cenazeye 3 Bin Kişi Katıldı: 'Sahte Peygamber' Olarak Bilinen İskender Erol Evrenesoğlu, Bursa'da Toprağa Verildi

Evrenesoğlu’nun defnedildiği gün mezarının bulunduğu parselden yer almak için 100’e yakın başvuru yapıldı.

Talepler sonraki günlerde de devam etti. Taleplerin Evrenesoğlu’nun takipçilerinden geldiğinin değerlendirilmesi üzerine bu bölgeden mezar yeri satışı durduruldu. Ayrıca Evrenesoğlu’nun mezarında türbe benzeri bir yapılaşmaya izin de verilmeyeceği öğrenildi.

Ayrıca bakınız:

ODTÜ’den Sahte Peygamberliğe Uzanan Yolculuk: Türkiye'nin Konuştuğu Evrenesoğlu'nun Hikayesi

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
03.12.2019

Amına kodumun embesilleri. Ne sikindirik bi ülkeyiz ya ne mal ararsan bizde.

03.12.2019

Aslinda her Ulkede var bu mallardan ama bizim ulkemizde egitim seviyesi yerlerde oldugu icin kat kat fark ayiyoruz diger ulkelere ..

03.12.2019

Olum turkiyede dogup buyuyenler otomatik cennete yollanmali. Birlikte yasadigimiz tiplere bi bak

03.12.2019

buna niye şaşırıyorsunuz anlamadım. şeyhler, evliyalar, peygamberler böyle böyle ortaya çıkıyor. insanlara din sosuyla kendilerini sevdiriyorlar. belliki bu insanlar da bu adamı sevmişler. ne diyelim. müritlerini parayla soymadıysa, taciz, tecavüz etmediyse bence sıkıntı yok.

03.12.2019

eski zamanlarda da bir adam ben peygamberim dediğinde kimisi de sizin gibi aman o yalancı peygamber dememişler miydi? burdan o dönemde kafir ilan edilenlerle empati yapabilirsiniz size bir şans doğdu :D. mesela şuan ebu leheb gibisiniz :D. biz atalarımızın inandıklarına inanırız diyenlerden. hiç aklımla kendim buldum bilmem ne demeyin %90'nınız aileniz müslüman diye öylesiniz. ki bu da normal kim ister ki ailesi ve toplum tarafından dışlanmak? şahsen ben dinsiz olduğuma arada pişman oluyorum. bu kadar eziyete değer miydi diye neyse konuyu dağıttım. bu adamın ümmetine göre de siz kafirsinizdir belki de :D.

TÜM YORUMLARI OKU (75)