Şarkılar Bizi Söyler Hüsnü Şenlendirici Kimdir? Hüsnü Şenlendirici Kaç Yaşında ve Nereli?

Kanal D'nin yeni müzik programı Şarkılar Bizi Söyler bu akşam izleyicisiyle ekranlarda buluştu. Şimdiden oldukça beğenilen programın sunuculuğunu ise Hakan Altun, Sibel Can ve Hüsnü Şenlendirci birlikte yapıyor. Programın kendisi gibi sunucuları da oldukça merak ediliyor. Merak Edilen isimlerden biri de ünlü sanatçı Hüsnü Şenlendirici. Peki Hüsnü Şenlendirici kimdir? Hüsnü Şenlendirici kaç yaşında ve nereli? Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici şarkıları ve detayları haberimizde sizler için derledik...

Ünlü Klarnet Ustası Hüsnü Şenlendirici Kimdir?

12 Temmuz 1976'da dünyaya gelen Hüsnü Şenlendirici, 44 yaşındadır. Roman asıllı ünlü müzisyen, İzmir Bergama'da doğmuştur. 2000 yılında çıkardığı ilk albümünden bu yana Türk müzik piyasasının önde gelen isimlerinden birisi olmuştur.

Hüsnü Şenlendirici, müzik geleneğine sahip bir ailenin çocuğudur. Dedeleri Hüsnü Şenlendirici (klarnet, trompet) ve Fahrettin Köfeci (klarnet) ve babası Ergün Şenlendirici (trompet) gibi o da 5 yaşında klarnet çalmaya başlar. Özellikle 12 yaşına kadar Ege ve Anadolu'nun çeşitli kültürleriyle müzikal yolculuğa çıkar. 1988'de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümüne girmiş ve 4 yıl sonra okuldan ayrılır.

Vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz'in o yıllardaki 'Magnetic Band' grubu ile çalmaya başlayan Şenlendirici, grupla birlikte yüzlerce festivalde Türkiye'yi temsil eder. O sırada, 'Embrio' grubunun albüm kaydında çalar ve birlikte turneye çıkarlar. Aynı zamanda, babası Ergun Şenlendirici'nin 6 kişilik grubu Laço ile yurt dışında birçok önemli festivallere de katılan Şenlendirici, profesyonel müzik yaşamına böyle devam eder. Başta Türk Müziğinin çeşitli dallarındaki sanatçılar olmak üzere, Türk Pop ve cazının önemli sanatçılarına sahne ve albüm kayıtlarında eşlik eder.

Hüsnü Şenlendirici Evli Mi?

1996 yılında New York'lu acid jazz, funk topluluğu Brooklyn Funk Essentials ile ortak bir albüm ve konser yapmak için Türk Müziğine özgü enstrümanlardan oluşan 13 kişilik bugünün Laço Tayfa’sını kurdu. 2000 yılında ise ilk solo albümünü “Bergama Gaydası”nı Doublemoon etiketiyle çıkardı. Ardından yurt içi ve yurt dışı konserleri başladı. Şenlendirici, ayrıca Türk Müziğini yurt dışında tanıtmak ve daha geniş kitlelere sevdirmek amacıyla beş kişilik 'Hüsnü Şenlendirici ve Saz Arkadaşları' adıyla bir grup daha kurdu.

Başarılı klarnet ustası, Nazire Şenlendirici ile evlilik gerçekleştirmişti. Sanatçının iki çocuğu bulunuyor.

Hüsnü Şenlendirci Şarkıları

Hüsnü Şenlendirici'nin aşağıdaki albümlerinin yanında bir çok sanatçıya eşlik ettiği ayrı çalışmaları da vardır. 

  • Brooklyn Funk Essentials / In The Buzzbag (1998)

  • Laço Tayfa / Bergama Gaydası (2000)

  • Laço Tayfa / Hicaz Dolap (2002)

  • Hüsn-ü Klarnet (2005)

  • Sunset Lounge EMI Arabia (2006)

  • Taksim Trio (2007)

  • Hüsnü Şenlendirici ve Trio Chios / Ege'nin İki Yanı (2010)

  • Hüsn-ü Hicaz (27 Ekim 2011)

  • Taksim Trio 2 (11.04.2013)

  • Hüsn-ü Avare (27 Kasım 2015)

Popüler İçerikler

Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!