'Şarjım Çabuk Bitiyor' Diyenlerdenseniz Bu Uygulamalara Dikkat! İşte Şarjı En Fazla Tüketen Uygulamalar

Akıllı telefonlarımızda onca uygulama kullanıyoruz, bazıları gündelik hayatımızın parçası haline geldi. Ancak şarj problemi yaşıyorsanız bazıları bu programlardan kaynaklanıyor olabilir. Çalıştığında şarjınızın kısa sürede bitmesine neden olan bu uygulamalardan birkaçını sizler için derledik! İşte şarj sıkıntısı çıkartan uygulamalar.

Snapchat

Snapchat eskisi kadar yaygın kullanılmıyor ancak eğer kullanıyorsanız bilmeniz gereken önemli bir nokta, Snapchat'in şarjınızın bitmesinde başrollerden biri olduğu gerçeği. Arka planda çalışmaya devam eden Snapchat, telefonu oldukça yoran bir sisteme sahip.

Netflix

Netflix uygulaması hem kullanırken hem de arka planda çalışırken bataryanızı sömüren bir başka uygulama.

WhatsApp

Aslında bu konuda WhatsApp'ı suçlamak istemiyoruz, çünkü arka planda çalışıp gelen mesajları bize ulaştırmaya çabalıyor. Ancak şarj problemleri yaşatıyor olabilir.

Facebook ve Messenger uygulamaları

Facebook size daha iyi hizmet sunmak adına, ana sayfasını güncel tutmak, sizin için gönderileri derlemek gibi görevlere sahip. Bu yüzden arkada bir yandan çalışmaya devam ediyor. Messenger da aynı şekilde, arka planda size gelen mesajların bildirimlerini yollamak için görev yapıyor.

Google uygulamaları

Bu uygulamalardan çoğu küçük boyutlu fakat birbirleriyle senkronize çalışmaya programlandıkları için arka planda çalışmayı sürdürüyorlar. İhtiyaç duymuyorsanız, senkronizasyon ayarını Ayarlar bölümünden Hesaplara girerek kapatabilirsiniz.

Google Maps

Google uygulamalarından bahsettik ama Maps diğerlerinden biraz daha farklı. Konum bilgisi ile çalıştığı için arka planda çalışmayı sürdürüyor.

Instagram

Instagram da kullanıcıların yollanan bildirimleri görmesi ve kendini güncel tutması adına arka planda çalışmasını sürdürüyor. Bataryayı fazla kullanan uygulamalar arasında.

Clean Master

Telefonda yer açmak adına kullanılan Clean Master, arka planda çalışmasını sürdüren bir başka uygulama. Clean Master sadece hafızada yer açma için değil telefonu hızlandırmak amacıyla da kullanılıyor.

Spotify

Eskiden telefonlarda müzik dinlerken şarjın çok etkilenmediğini hatırlarsınız. Ancak müzik bulutu Spotify şarjı oldukça hızlı tüketen bir uygulama.

Tinder

Tinder sosyalleşmek adına başarılı bir uygulama ancak şarj konusunda telefonunuzu yoracağını söyleyebiliriz.

Telefonum Neden Yavaşladı? Android Telefonlardaki Yavaşlama ve Hızlı Şarj Tüketme Problemlerinin Çözümleri Neler?
Samsung, Apple, Huawei ve Diğerleri: Çılgın Teknolojileriyle 2019 Yılında Piyasaya Çıkacak Akıllı Telefonlar!
Nereden Nereye: Nokia'nın Telefon Sektörünün Lideriyken Yaşadığı Büyük Düşüşün Hikayesi

Popüler İçerikler

CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal Canlı Yayında Atatürk İlkelerini Sayamadı
Milyonlarca Emekliyi Bekleyen Tehlike! Emekli Maaş Zammında Sıfır Zam Endişesi
Kayyum Atamaları Sonrası İlk Kez Konuşan Devlet Bahçeli, 'Öcalan' Çağrısını Yineledi
YORUMLAR
24.01.2019

"Telefonu açmak" maddesini unutmuşsun.

25.01.2019

Hangi uygulamalar sarj tuketmiyor icerigini bekliyorum.

25.01.2019

bu yüzden twitter kullanın

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ