Cihaz, parmak terini emen karbon köpüğünden yapılmış elektrik iletkenleri veya elektrotlarla donatılmış. Elektrotlardaki enzimler daha sonra elektrik üretmek için ter molekülleri ve oksijen arasında kimyasal bir reaksiyonu tetikliyor. Elektrotların altındaki küçük bir çip de basıldığında güç üretiyor.
Yin cihazı şu şekilde tanımladı:
“Cihazın boyutu yaklaşık bir santimetre kare. Malzemesi de esnek, bu yüzden çok sert olması veya garip hissetme konusunda endişelenmenize gerek yok. Uzun süre rahat bir şekilde giyebilirsiniz. Bunun az miktarda enerji üretebilen başka bir harika şey olmadığını göstermek istiyoruz. Enerjiyi sensörler ve ekranlar gibi elektroniklere güç sağlamak için kullanabiliriz.”
Araştırmanın yazarlarından Profesör Joseph Wang ise buluşla ilgili şunları söyledi: “Bu teknoloji, kullanıcıdan nerede olursa olsun veya ne yapıyor olursa olsun, hiçbir çaba harcamadan, doğal olarak akan parmak ucundaki teri kullanarak net bir enerji kazanımı sağlar.”
Cihazı daha verimli ve dayanıklı hale getirmek için çalışmalar devam ediyor.
Bu teknoloji ülkemizde çok absürt şakalara zemin hazırlar, örneğin; Ahmet bak şimdi, bu telefonun şar kablosunun bir ucunu telefona, diğer ucunu da senin götüne dayıyacağım ve telefon şarj olacak, inanmıyorsan gel deneyelim, kaybedersem istediğin kadar para vereceğim aksjdhaskjdhak