'Sarıklı Amiral' Şikayet Etti, Emekli Amiral Gürdeniz İfade Verdi...

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, üniformanın üzerine giydiği sarık ve cüppeli fotoğrafları ortaya çıkan Emekli Amiral Mehmet Sarı hakkındaki sözlerinden dolayı açılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi.

Üniformanın üzerine giydiği sarık ve cüppeli fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra hakkında soruşturma açılan ve kamuoyunda ‘sarıklı amiral' olarak bilinen, son YAŞ toplantısıyla da emekliye sevk edilen Tuğamiral Mehmet Sarı, TSK'dan emekli general ve amiraller tarafından “İnkılap kanunlarının korunması”na aykırı davranmakla eleştirilmişti.

Balyoz kumpasıyla 3,5 yıl hapis yatan, Mavi Vatan kavramının isim babası olarak gösterilen Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e 4 Nisan 2021'de verdiği söyleşide olayla ilgili şu eleştiriyi dile getirmişti;

“Kutsal üniforma üzerine sarık takarak dolaşan, makam aracıyla çekinmeden tekkeye giden bir amiralin varlığından rahatsız olmamak mümkün mü?

Ömrünü bahriyeye adamış, o kutsal ocaktan mezun olmuş kişileri rahatsız etmez mi? Unutmayın ki, 15 Temmuz gecesi Türk bahriyesinin 55 amiralinin 33’ü sarıklıydı. Ve devlete hücum ettiler. Buradan ders çıkarmayalım mı?”

Söyleşinin yayınlanmasının ardından Mehmet Sarı'nın şikayeti üzerine Gürdeniz hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘hakaret', ‘iftira' ve ‘inanç hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlamalarına ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Gürdeniz, soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bugün İstanbul Adliyesi'ne giderek, hakkındaki iddialar için savcılığa yaklaşık 10 sayfa yazılı ifade verdi.

Gürdeniz sosyal medya hesabından tepki gösterdi!

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR

Bütün Atatürk cumhuriyet düşmanları din takiyecileri ile bir taraf, türkiye cumhuriyetini bayrağını kurucu önderi Atatürk’ü seven ve kıymetini bilen ve ahlak vicdan ve onur gibi erdemlere sahip olan bizler bir taraf. Biz bu ulusun bu milletin kendisiyiz. Bizden olmadığını söyleyenler ile 2248 senedir savaşıyoruz.

16.03.2022

yogun ensarlastirma tum hiziyla devam ediyor.bunun sorumlusu tusiaddir.

16.03.2022

Sarıklı Amiral ......!!!!!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ