Cumhuriyet’ten Çiğdem Toker’in yazısına göre, 2014’te toplam 19 aracın alındığı Başbakanlığa 2015’te ‘bugüne kadar görülmemiş bir biçimde’ 222 adet taşıt alınacak. Toker, Meclis’ten geçen 2015 yılı bütçe rakamlarına dayandırdığı yazısında, bu sayıyla taşıt alımının geçen yıla oranla tam 12 kat arttığını kaydetti.
Yazıya göre, söz konusu 222 adet araç arasında, fiyatı bilinmeyen 20 adet zırhlı binek otomobilin yanı sıra 163 binek araç, 16 adet arazi tipi binek, 17 adet minibüs, bir otobüs ve bir panelvan bulunuyor.
Toker, bu araçların bütçeye ‘olası’ maliyetini ise şöyle açıkladı: “20 adet zırhlı aracı hariç tutarsak, bütçeden karşılanacak 202 taşıtın asgari bedeli, yine bütçe limitlerini esas alarak yaptığım hesaplamaya göre maliyeti 11 milyon TL’yi geçiyor. Zırhlı araçları eklediğinizde Başbakanlığın bütçeye taşıt maliyeti en az 20 milyon TL’ye ulaşır.”