Santorini Merdivenlerinde Can Pazarı: Tatilcilerin Eğlencesi İçin Eşekler Sakat Kalıyor!

Hayvan yardım kuruluşlarına göre Yunan adası Santorini'de eşekler aşırı kilolu turistleri taşımaktan kötü derecede yaralanıyorlar.

Ayrıntılar Unilad kaynaklı içeriğimizde:

Yerliler kilolu tatilcileri taşımak daha kolay olsun diye eşeklerini daha güçlü katırlarla çiftleştirmeye bile başlamış.

Mayıs ve Ekim arasındaki meşgul tatil sezonunda hayal gibi adaya günde yaklaşık beş tatil gemisiyle 1,200 kadar turist geliyor.

Tepeleri ve dik toprakları ile bilinen Santorini'de eşekler araçların ulaşamadığı yerlerde insanların ulaşımına yardım ederek adanın bir parçası haine gelmişler.

Fakat artıştaki obezite oranı ile birlikte aktivistler haftanın yedi günü barınaksız, dinlenmeden, susuz çalışmalarının üzerine hayvanlara her zamankinden daha fazla yük taşıtıldığını iddia ediyorlar. Bu durum omurgasal incinmelere ve bol gelen eyerlere yol açıyor.

Hayvan yardım kuruluşları ayrıca yerlilerin  ortaya çıkan melezlerin daha ağır yükler taşıyabilmeleri için eşeklerini daha güçlü ve büyük olan katırlarla çiftleştirdiğini söylüyor.

Help the Santorini Donkeys kuruluşundan bir konuşmacı şöyle diyor: 

'Hayvanların kendi vücut ağırlıklarının %20'sinden fazlasını taşımaması öneriliyor. Katıksız sıcak ve 568 parke taşlı merdiven gibi gölge ve su yokluğunun da yanında, obez ve fazla kilolu turistler da bu sorunun bir nedeni.

Bir kilo sınırlaması olmalı. Eşekler için 50 kilodan fazlası olmamalı, fakat bu nasıl kabul ettirilebilir ya da uygulandığından kim emin olabilir?

Şimdilerde melez katırlarda çare buluyorlar, çünkü eşekler yeterince güçlü değil.'

42 yaşındaki Christina Kaloudi 10 yıl önce Santorini'ye taşınınca Santorini Animal Welfare Association'ı (Santorini Hayvanlara Yardım Derneği) kurmuş.

Daily Mail'in haberinde söylediğine göre Kaloudi son 10 yıldır Amerika, Rusya ve Britanya gibi yerlerden gelen kilolu turistlerin üçe katlandığını görmüş.

İşte kendi sözleri:

'Adadaki tatil sezonu şimdi eskiden olduğundan çok daha uzun, bu da eşeklerin neredeyse tüm sene çalıştığı anlamına geliyor.

Merdivenlerden yukarı turist taşımıyorlarsa bile inşaat malzemesi ya da çöp torbaları taşıyorlar.

Kurallara uyan bazı iyi hayvan sahipleri de var fakat eşekler genellikle canları çıkana kadar çalıştırılıyorlar ve çalışma hayatları bitince bir köşeye atılıyorlar.

Yetersiz su, barınak ya da dinlenme zamanı olmadan berbat olanaklarda çalıştırılıyorlar ve sonra onları barınağımın dışında ölmek üzereyken bağlanmış şekilde buluyorum.'

Britanya eşek koruma alanı ile birlikte adadaki yetkililer tarafından imzalanmış at gibi canlıların çalıştırılmasına yönelik uluslararası nizamnameye rağmen, hayvan sahiplerinin çoğu nadiren dayatılan yönergeleri takip etmiyor.

Kaloudi ekliyor:

'Eşekler oldukça dayanıklı hayvanlardır ve dayanabildikleri sürece dayanırlar, bu yüzden bana böyle kötü şekilde geldiklerinde onlara çok saygı duyuyorum.

Yerlilerin para kazanmasını ya da merdivenlerdeki eşek kullanımını durdurmak değil onlara mantıklı ve insancıl bir şekilde bakmanın bir yolunu istiyoruz.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Eğer Britanya Eşek Koruma Alanı'na bağış yapmak ya da bir eşeğe sponsor olmak isterseniz buradan yapabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Ali Atay'dan Türkiye'deki Linç Kültürüne Tepki: "Bu Ülkenin Seliyle, Yangınıyla Ben Niye Mücadele Ediyorum"
Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
01.08.2018

Bazıları, eşek yük taşımaya elverişlidir falan yazmış. Hayırdır eşeğin kendisi mi söyledi size, ben yük taşımaya elverişliyim beni kullanabilirsiniz diye? Hayvanları istediğiniz gibi kullanma hakkını size kim verdi? Kimsiniz lan siz?

01.08.2018

pankart asın sağa sola şişmanlar, obezler yürüsün, hayvanlar sizi taşıyamaz diye utanır binmezler belki

01.08.2018

yürüyecek kadar üşengeç olmasalar zaten obez olmazlardı.

01.08.2018

bu hayvanlar ne çekiyo hangi birini sayalım

TÜM YORUMLARI OKU (13)