Sanrılar, Hafıza Kaybı ve Beyin Büzüşmesi: Fazla Alkol Tüketimi Beyindeki Hayati Beyaz Maddeyi Azaltıyor!

Genellikle toplumda en çok tüketilen maddelerin başında gelen alkolün birçok zararı bulunuyor. Fazla alkol tüketiminin fiziksel bağımlılığın yanı sıra birçok zihinsel bozukluklara da sebebiyet veriyor. Bilimsel araştırmalar, fazla alkol tüketiminin beyindeki hayati derecede önemli olan beyaz maddeyi azalttığını gösterdi. Detaylara buyurun...👇

Şu konuda hemfikiriz ki alkol dostumuz değil. Psikolojik, fiziksel ve diğer birçok yönden bize zarar veren alkol; birçok bilimsel araştırmanın konusu.

Kalp hastalıklarından tutun da böbrek rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa sebebiyet veren alkol, bünyede negatif etkiler yaratabiliyor.

Burada tüm zararlarından bahsetmiştik;

Uzun Süreli Alkol Kullanımının Vücudunuzda Neleri Etkilediğini Biliyor musunuz?

Geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalarda aşırı alkol tüketiminin beyindeki hayati beyaz maddeye zarar verdiğini keşfetti.

Peki nedir bu beyaz madde?

Beyaz maddeyi beyindeki kablolara benzetebiliriz. Beynin ana sinir hücreleri olarak bilinen nöronlar ve gri madde, düzgün işleyebilmek için beyaz maddeye ihtiyaç duyar. Beyaz madde, gri kısımdaki hücreleri birbirine bağlar ve vücuda gönderilen sinyallerin temelini korumaya yardımcı olur.

Peki alkol tüketimi beyindeki bu hayati maddeye nasıl zarar veriyor?

Alkolizm, aşırı alkol tüketimi ile başlayan uzun vadeli bir sürecin sonucudur. Diğer etkilerinin yanı sıra alkol, beynin genellikle zevk merkezi olarak adlandırılan bir bölümünde zevk duygusunu tetikler.

Beyindeki zevk merkezi nasıl harekete geçiyor?

Bazı insanların maddeyi neden bu derece ağır miktarlarda tükettiğini açıklamaya yardımcı olan aslında bu zevk duygusudur. Zevk merkezi tekrar tekrar büyük miktarda alkole maruz kaldığında bu bölge kimyasal bir dönüşüm geçirir ve alkole bağımlı olmaya başlar.

Fiziksel bağımlılık da alkolizm kavramıyla örtüşüyor.

Alkolizm'den etkilenen insanlar alkol alımını sınırlama yeteneğinin kaybeder, yüksek derecede alkol alımına ihtiyaç duyar ve yeterli alkol tüketmeme sonucunda doğacak belirtilerden mustarip olurlar. Alkolizmin ilerleyen süreçlerde dolaylı ya da doğrudan etkisi olabilir.

Belirtiler ise kan donduran türden!

Bu belirtilerden en bilinenleri arasında bozulmuş mantık becerileri, hafıza bozukluğu, beyin büzüşmesi ve merkezi sinir sisteminde (beyin ve omurilik) fonksiyonel verimlilik kaybı sayılabilir.

Beslenme sorunları da başta geliyor!

B1 vitamini ile ilişkili beslenme sorunları, sinir hücresi hasarı, amnezi, bozulmuş vücut dengesi ve Wernicke-Korsakoff sendromu olarak bilinen sanrısal düşüncenin ciddi ve potansiyel olarak ölümcül birleşiminin başlangıcını kapsayan etkilere sahip olabilir.

İlginizi çekebilir:

Instagram'da Gördüğümüz Fotoğrafların Aslında Tamamen Yalandan İbaret Olduğunu Yüzümüze Çarpan Fotoğraflar
Kurbanını Pişirip Yemeye Kalkışan Katil Büyükannenin Akıllara Durgunluk Veren Hikayesi
Kariyerinden Kan Dondurucu İstismar İddialarına Kadar Şarkıcı Melanie Martinez Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
10.06.2023

Yazıyı okudum bir kadeh içtim

10.06.2023

Cidden keyif alarak içmiyorum hayat geçmiyo boş kafayla ayrıca beyaz maddeyede bi çift lafım var azalmazsan amk🚬🥃🥃

11.06.2023

ben de zorla içiyorum ya

11.06.2023

alkol, ölü organizmaları kokuşmak ve ayrışmaktan korumaya yarar, insana canlıya zararlıdır. yıllardır bilinen şey bu. ot, doğada yetişir, bu anlamda bir zararı yoktur. şimdi boş yapmayın, saçmalamayın, ben elçi olarak ifade ediyorum: te be eşşekoğlu eşşek hükümetler şu otu serbest bıraksanız ne bonzaiden sentetikten ölümler, ne alkolizm sirozlu sürünmeler olmayacak. PROBLEM kalmayacak. katırın bile arpası var, italya gibi avrupanın türkiyesi denilen medeniyeti geri bir ülkede bile esrar yasallaşsın referandumu yapıldı yıllar önce (belki de saldılar, haberim yok)

11.06.2023

asıl alkolü yasaklayın, otuna bokuna karışmayın milletin, bak o zaman nasıl YERYÜZÜNDEN SİLİNİYOR BAĞIMLILIK ÖLÜMLERİ.. texasın rednecki abd başkanı oldu, sağcı trump otu serbest bıraktı, bizim gibi asker toplumlar (rus, çin, türk, k.kore) salak gibi hala alkol karıkız 300 otobanda basmak serbest, OT yasak. daha da alkolü de mi içmeyelim, ne içecez mnk coğrafyasına çaktımn

TÜM YORUMLARI OKU (8)