Şanlıurfa'da Kan Donduran Olay! İl Müftüsü Cinsel İstismar İddiasıyla Tutuklandı!

DHA'nın haberine göre Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Müftüsü H.B., ücretli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi veriyordu. Derste 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan H.B. hakkında tutuklama kararı verildi. Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olayın takipçisi olacaklarını açıklarken, Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül ise tutukluya sahip çıktı.

Akçakale Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda meydana gelen olayda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi veren H.B. hakkında 12 yaşındaki kızlarına cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Çocuğun ailesi müftü hakkında şikayette bulundu.

H.B. gözaltına alındıktan sonra hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonrası Akçakale İlçe Müftüsü tutuklandı.

Yaşanan olay sonrası Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu.

Şanlırfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu yaptığı paylaşımda, "Olayın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Olayla ilgili bir açıklama da Mil-Diyanet Sen Başkanı Celaleddin Gül'den geldi. Cinsel istismar iddiasıyla tutuklanan müftüyü savunan Gül, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu hedef aldı.

Celaleddin Gül: 'Bir okulda din derslerine giren Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Müftüsü, çirkin bir iftiraya maruz kalarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi. İddialara göre, yapılan sınıf başkanlığı seçiminde seçimi kaybeden kız öğrenci, müftünün teselli amaçlı kendisine sarıldığını ve bu sırada cinsel istismarda bulunduğunu öne sürerek şikayetçi oluyor ve hocamız tutuklanarak cezaevine gönderiliyor. İstanbul sözleşmesinin uzantısı 6284 sayılı kanun yüzünden öğretmenlerimiz ve hocalarımız yetim ve öksüz bir öğrencisinin, talebesinin başını dahi okşamaya korkar oldu. Düşük not verdiği için, kendisiyle tartıştığı için öğretmenine taciz iftirasında bulunan vakalarda ciddi artışlar var. İstanbul Sözleşmesi'nin bir ürünü olan 6284 sayılı kanun iftira yasasına dönüşmüş durumda. Kadının beyanının esas alındığı, delilsiz beyana dayalı bu kanuna göre iddia ispatlanmadığı takdirde dahi muhataplar göz göre göre cezalandırılabilmektedir'

Diğer başlıklara buradan ulaşabilirsiniz:

İsrail Ordusu, Mısır Mevzilerini Vurdu: Hemen Ardından Açıklama Geldi
Sinan Akçıl, İsrail Başkanı Netanyahu'nun Oğluna Ateş Püskürdü: "Baban Bir Seri Bebek Katili"
Kaçıyorlar İddiaları Sonrası Ortalık Hareketlendi! Dilan Polat Soruşturmasında Başsavcılıktan Yeni Açıklama

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
YORUMLAR
22.10.2023

Urfa ile başlayan haberlerin devamını tahmin etmemek zor olmuyor artık. Ceketide her şeyi anlatıyor, ya çalarlar ya birini katlederler yada çoluk çocuğun hayatını kaydırırlar. Bu kaç bininci dinci vakası. Artık bu rezillikler münferit olaylar olmayı çoktan aştı. Utanmadan bir de okul öncesi mescidden bahsediyorlar. Bunların bedevi inancına göre 9 yaşındaki kız çocukları kadın olabilir. Onun için küçücük kız çocuklarına tahrik etmesin diye türban bağlarlar.

22.10.2023

o kadar korkuyorum ki gelecek adına, hala çocuk yapabilen insanlara gerçekten hayret ediyorum. kocaman bir belirsizliğe (ki beliren şeyler de var ufukta, korkunç ) çocuk yapabilmek çok başka seviye bir cesaret.

22.10.2023

Kadınların kızların saçlarına şortlarına demediklerini bırakmayan sözde ahlâk ve namus bekçileri!!! Böyle aşağılık insanları haberleri olunca hemen yok olursunuz. Çünkü hepiniz aynı boksunuz!!

22.10.2023

şaşırdık mı hayır,

TÜM YORUMLARI OKU (15)