Fırtına tehlikeyi; güneş yaşamı ve gücü; nehir sonsuz değişimi; okyanus dalgası güç ve kuvveti; ağaç kökleri güçlü temelleri, aile köklerini ve sizi güçlü yapan şeyleri simgeler.
Nesneler:
Ayna, genellikle kendine hayranlığı veya kendini beğenmişliği göstermek için kullanılır. Gerçek, kibri de sembolize eder; kırık ayna ise ayrılık, güvensizlik, kötü şansı.
Perde, entrika ve zenginlik, saat (kum saati-güneş saati) zamanın geçişini; elmas, zarafet ve değeri; inci, saflığı ve mükemmelliği; istiridyenin kabukları arasına gizli inci ise gizli bilgi ve farkındalığı temsil eder.
Zincir/kafes kapana kısılmayı; bıçak tehlikeyi; kafatasları ölümü; mor giysi serveti simgeler. Yanan bir mum gerçeği ve bilgiyi; sönmüş bir mum ise kaybı ve ölümü temsil eder. Mumlar zamanın geçişini de temsil eder ve bir zaman çizelgesini göstermek için de kullanılabilir.
Kitaplar yüksek bir eğitim durumunu, bilgiyi ve öğrenmeyi; tırpan/orak ölümü; avuç içi, zaferi ve barışı, oyun kartları tembelliği ve kötü alışkınlıkları; zarlar ise kaderi sembolize eder.
Müzik Aletleri:
Genellikle bir patronun zenginliğini göstermek için kullanılır ancak aynı zamanda kutlama ve eğlenceyi de temsil ederler. Bir keman, izleyicilere zamanın ipliklerini ve tüm güzel şeylerin bir sonu olması gerektiği gerçeğini hatırlatabilir. Kopmuş veya eksik keman telleri uyumsuzluk veya ölümü gösterebilir. Gitar gibi birçok enstrümanın kıvrımlı şekilleri insan vücudunu çağrıştırabilir. Flüt, şehvet ve tembellik günahlarıyla ilişkilendirilmiştir.
Hayvanlar:
Kelebekler, dirilişi, umudu, yaşamı ve dönüşümü ayrıca neşe ve özgürlüğü temsil eder. Güvercin barışı, kanatlar özgürlüğü; karga/kuzgun ölümü ve yıkımı; yusufçuklar ölümü; kartal, gücü; tavus kuşu ölümsüzlüğü; kuğu saflığı; tavşan saflık ve doğurganlığı; kediler hırçınlığı; köpek Ortaçağ’da güvensizliği, hainleri simgelerken Rönesans döneminde sadakati; papağan konuşma sanatını; böcekler açgözlülüğü ve çürümeyi; deniz kabukları sevgiyi, saflığı ve doğurganlığı; beyaz at ise zaferi simgeler.
Çiçekler:
Büyüme ve yaşamın sembolüdür. Solmuş çiçekler ise kayıp anlamına gelir. Kırmızı gül, aşk ve romantizmi; beyaz bir çiçek saflığı ve bağışlamayı; papatyalar masumiyeti; haşhaş uykuyu veya ölümü; beyaz zambak saflığı; hanımeli sevgi ve cömertliği; ayçiçeği delicesine aşık olmayı ya da aptalca bir tutkuyu; bambu uzun ömürlülüğü, güç ve zarafeti; karanfil nişan veya yakın ilişkiyi; ardıç iffeti, İsa'yı ve sonsuzluğu; lotus doğumu, yeniden doğuşu ve saflığı; menekşe alçakgönüllülüğü, sadakati ve iffeti,; orkide kıskançlık ve aldatmayı; zambak bakireliği; laleler ise zenginliği simgeler.
Meyveler:
Kirazlar ve çilekler cennetin meyveleri olarak kabul edilir ve bu nedenle insanların ruhlarını temsil eder. Elmalar, ayartma ve bilgi anlamına gelir. Üzüm, zevk ve şehvet temalarını sembolize eder. Nar, Yunan bahar tanrıçası ve yeraltı dünyasının kraliçesi Persephone ile ilişkilidir.