Sanatın Indiana Jones'u: Kuzey Kıbrıs'tan Çalınan 1600 Yıllık Mozaik, Arthur Brand Tarafından Bulundu

Çalıntı sanat eserleri ve tarihi eserlerin izini süren Arthur Brand, Kuzey Kıbrıs'tan çalınan ve 6. yüzyıla ait olduğu belirtilen bir mozaiği Monaco'da bir apartman dairesinde buldu. 

Sanatın Indiana Jones'u olarak anılan Brand tarafından bulunan mozaik, Lahey'deki Kıbrıs Büyükelçiliği'ne teslim edildi.

Aziz Mark'ı tasvir eden mozaik 1970'lerde Karpaz Yarımadası'ndaki Panayia Kanakaria Kilisesi'nden çalınmıştı.

Yaklaşık iki yıldır mozaiğin izini süren Arthur Brand, tarihi eserin bir İngiliz ailenin elinde olduğunu ortaya çıkardı.

BBC Türkçe'nin AFP'ye dayandırdığı habere göre Brand, 'Aile, mozaiği yaklaşık 40 yıl önce 'iyi niyetle' satın almış. Moziğin, yağmalanmış olan Kanakaria Kilisesi'nden çalınmış olan paha bilçilemez bir tarihi eser olduğunu duyunca dehşete düştüler' dedi.

Arthur Brand mozaiğe ulaştığı anın "hayatının en güzel anlarından biri" olduğunu da ekledi.

Brand adını ilk kez 2015'te, Nazi Almanyası döneminde Adolf Hitler'in ofisinin dışında duran ve Hitler'in Atları olarak bilinen iki heykeli bularak duyurmuştu.

Popüler İçerikler

Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
YORUMLAR
19.11.2018

Kesge bir da bu eserlerin kimler tarafindan calindigini da yazsaydiniz... Bilmeyenler icin: 1974 yilinda 'baris' cikarmasinda Kiprisda bulunan 520 kilise, muze ve sanat galerilrinden 25,000 eser Turk asgerleri tarafindan calindi. O zamanin raporlarinda savasin hemen sonrasinda bazi ucaklarin Kiprisdan asiri yuk (burdaki yuk Kipris sanat eserleri ve merkez bankasindaki altinlardi) yuzunden galkamadiklaridir. Bu eserlerin bulunmalari yeni bisey da degil. Milyonlarca euro degerindeki eserler tek tek bulunmaya baslandilar. Hemen her sene dunyanin dort bir yanindan bu calinan eserler bulunup sonunda Kiprisa geri gonderilir. Daha fazla bilgi isdeyenler wikipedia'dan 'looting of cyprus' sayfasini okuyabilirler. https://en.wikipedia.org/wiki/Looted_art#Looting_of_Cyprus

20.11.2018

Kiprisli, sen daha asker bile yazamıyorsun amına kodumun malı sana niye inanalım biz

Her şey yerinde güzel. İnsan evinde görmek için çalıyor çırpıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ