Sanat Her Zaman İnsanı Bir Adım Öteye Taşır: Kafkas Dansı Çalışan Çocuklardan Muhteşem Performans!

Yüzlerindeki o tebessüm, enerjileri muhteşem! Küçük çocukların Kafkas Dansı çalışmalarında kaydedilen görüntülerini izlerken içiniz ısınacak...

Tebrikler çocuklar, tebrikler sizi eğiten kişilere... 👏

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
10.01.2019

Zerafet ve asilliğin örneğidir Kafkas dansı👏🏻👏🏻👏🏻

10.01.2019

çerkez çoçukları sonuçta :)

10.01.2019

Öncelikle Çerkez değil, doğrusu, anlamı asker kişi demek olan Çerkes'dir. Bir diğer konu ise Kafkas dansı Çerkeslere özgü bir dans değildir, Adigecale. Kafkas dansı Azerbaycan Türklerine ait bir dans türüdür. Türkiye Cumhuriyeti'nde ise Kars-Ardahan-Iğdır şehirlerinde yaşayan, aslı Kafkas Türkleri'ne dayanan Karapapak Türkleri de, ki onlardan birisiyim, Kafkas dansı yaparlar. Kafkas dansının diğer adı Şeyh Şamil oyunudur. Şeyh Şamil'in de Çerkesler ile hiç bir ilgisi yoktur. Sizin karıştırmanıza sebep olan iki farklı dansın figürlerinin birbirlerine benzemesidir fakat bu izlediğiniz dans türünün Çerkesler ile bir ilgisi yoktur. Kafkas Bölgesi'nde yaşayan her farklı topluluk bu ve bunun gibi dans figürleri sergilerler ki bu da kültürel kaynaşmadan dolayı olsa gerek. Yani aslında onlar Çerkes çocukları değil vesselam.

10.01.2019

Kız çocuklarına baleyi erkek çocuklarına ise kafkas dansını çok yakıştırıyorum.Gerçi sanatın her dalı her hali tüm çocuklara ve insanlara yakışıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (11)