Sana Temizlikte Zaman Kazandıracak 10 Sihirli Şey

Temizlik yapmak zamanımızı sandığımızdan daha fazla alabiliyor. Ancak bu içerikte yer alan öneriler sayesinde bu süreyi azaltabilirsin!

1. Çok amaçlı temizlik ürünlerini kullan!

Birden fazla yüzeyde etkili temizlik yapabileceğin ürünleri tercih etmek basit bir yöntemmiş gibi görünse de aslında ayrı ayrı ürünlerle uğraşmamanı sağladığı için sana zaman kazandırır. Tek bir ürünle tüm yüzey temizliğini hallettiğinde neyden bahsettiğimizi daha iyi anlayacaksın!

2. Mikrofiber bezlerle temizlik yap!

Tozları ve kirleri temizlemede normal bezler işimizi uzatıyor çünkü hep geride bir şeyleri bırakıyorlar. Ama mikrofiber bezler bu konuda tam bir kurtarıcı! Yıkayarak tekrar tekrar kullanabileceğin mikrofiber bezleri sayesinde toz ve kirleri hızlıca temizleyebilirsin.

3. Toz alma fırçalarına geri dön!

Toz alma fırçaları eskiden oldukça popülerdi. Ama artık sadece dizi ve filmlerde temizlik sahnelerinde gördüğümüz bir ürün haline geldiler. Oysa toz alma fırçaları mobilyalar ve ulaşması zor yerlerdeki tozları temizleme konusunda işi oldukça kolaylaştırıyor.

4. Bir temizlik programı oluştur!

Temizliğe başlamadan önce neler yapman gerektiğini bilirsen çok daha hızlı ilerlersin. Böylece tüm günü temizlik yaparak geçirmene gerek kalmaz, işleri doğru bir şekilde planlayarak günün geri kalanını kendine ayırabilirsin!

5. Robot süpürgenin yardımını al!

Artık 2024 yılında yaşıyoruz. Bir evde temizlik yapan tek kişinin sen olmasına hiç gerek yok yani! Robot süpürgeden olabildiğince yardım almalı, onunla işlerini kolaylaştırmalısın. Ayrıca Philips 7000 serisindeki gibi bir robot süpürge alırsan hem kuru hem de ıslak temizliği en etkili şekilde yaptırabilirsin!

6. Evindeki eşyaları azalt!

Evinde ne kadar fazla eşya varsa o kadar fazla temizlenecek şey var demektir. Eğer ki kullanmadığın eşyaları ayıklayarak biraz olsun eşyalarda azalmaya gidersen temizlik işinde ne kadar rahatlayabileceğini görebilirsin. Bizden söylemesi!

7. Yüzeylerde koruma kullan!

Özellikle de evinde evcil hayvan besliyorsan bu önerimize kesinlikle kulak vermelisin. Yüzeylerin daha az kirlenmesi için örneğin koltuk kılıfı kullanabilirsin. Böylece çat kapı gelen misafirlere kendini daha hazırlıklı hissedersin.

8. İki işi aynı anda yapacağın şekilde ayarlama yap!

Bu neden oluyor hemen açıklayalım. Mesela yerleri süpürmeye başlamadan önce çamaşırları yıkayabilir, ardından onlar yıkanırken sen de evin diğer kısımlarını temizleyebilirsin. Böylece vakit kazanırsın.

9. Etkili leke çıkarıcıları kullan!

Bir lekeyle başa çıkma konusunda çok fazla efor harcamaya gerek yok. Çünkü birbirinden etkili leke çıkarıcılar piyasada mevcut. Eğer henüz bu ürünlerle tanışmadıysan bir an önce onları dene ve lekelere daha fazla vakit harcamayı bırak!

10. Kablosuz elektrik süpürgesine geçiş yap!

Temizlik yaparken bizi belki de en çok zorlayan şey fark etmesek bile kablolar oluyor. Temizlik anında devamlı priz arıyor, kablo uzanacak mı diye düşünüyoruz ve hatta kablolara sarınıyoruz. Bunun olmaması için kablosuz elektrik süpürgesi müthiş iş görecektir!

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
23.05.2024

10 puanlık düzenim olduğuna siz inanmış olabilirsiniz ama aslında bi düzenim yok 😂

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ