Samsung Super AMOLED Ekranlı İlk Tabletini Tanıttı

Samsung, tablet pazarındaki yeni amiral gemilerini tanıttı. Galaxy Tab S’ler, dünyanın ilk Super AMOLED ekranlı tabletleri olma unvanına sahip.

Samsung’a göre, Galaxy Tab S’in Super AMOLED ekranı, tablet dünyasındaki en iyi ekran. 10,5 inç ve 8,4 inç ekran boyutu seçeneklerine sahip tablet, doğal ve doygun siyahlar, canlı renkler ve doğrudan ışık aldığında bile parlak görüntüler sunuyor.

Galaxy Tab S, Galaxy S5′in delikli arka tasarımının birebir aynısına sahip ve bronz ile beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulacak.

Her iki tablet de (10,5 inç ve 8,4 inç) gücünü Samsung’un sekiz çekirdekli işlemcisi Exynos 5′den alıyor. Hücresel ağ destekli (3G/4G) modeller ise Snapdragon 800 ile çalışacak.

Galaxy Tab S’in her iki modeli de 3 GB bellekle ve 128 GB’a kadar microSD kart destekli 16/32 GB dahili depolama alanıyla donatılmış.

Arka tarafta 8 MP bir kamera bulunurken, ön tarafta selfie’ler için 2,1 MP bir kamera konumlandırılmış.

Yazılım tarafında ise Galaxy Tab S Samsung’un TouchWiz arayüzüne sahip ve bunun altında da Android 4.4 KitKat işletim sistemi çalışıyor. Samsung tabii ki yazılım yeteneklerini yeni tabletlerinde de es geçmemiş. Galaxy Tab S’te Magazine kullanıcı arayüzünün yanı sıra, tabletin bir kısmını çocuğunuz için özelleştirebileceğiniz Kid’s Corner, sekiz kişiye kadar misafir oturumu açabilme, uzaktan PC kontolü ve Galaxy telefonlar üzerinden arama yanıtlayabilme gibi özellikler sunan SideSync gibi yetenekleri bulunuyor.

8,4 inçlik Tab S 4900 mAh bir pille donatılmışken, daha büyük olan 10,5 inçlik model 7900 mAh değerinde bir pile sahip. Her iki tablet de ev tuşlarında konumlandırılmış parmak izi okuyucusuna sahip. Bu tuş aracılığıyla parola girmeden PayPal ödemeleri yapılabiliyor.

WiFi destekli Galaxy Tab S’ler 400 dolar (8,4 inç) ve 500 dolar (10,5 inç) fiyatla temmuz ayında ABD’de satışa sunulacak. Tabletlerin 4G’li modelleri ise bunlardan kısa bir süre sonra rafa çıkacak. Türkiye’ye ne zaman gelecekleri ise bilinmiyor.

Stuff

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!