Samsung Kazanç Raporunu Açıkladı: Gelirler Beklentinin Altında Kaldı

Dün gerçekleştirdiği lansman ile yeni ürünlerini kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanan Samsung, 2023 yılının 2. çeyreğine ilişkin kazanç raporunu yayınladı. Güney Kore merkezli şirkette tıpkı bir önceki çeyrekte olduğu gibi bu çeyrekte de kâr düşüşü çok büyük. Bir önceki çeyrekte kârında yüzde 96'lık bir düşüş açıklayan Samsung bu çeyrekte yüzde 95'lik bir düşüş yaşadığını ve bunun bellek yongalarına olan zayıf talepten kaynaklandığını belirtti.

Gelir, beklentilerin altında kaldı

Samsung, 0,527 milyar dolar faaliyet kârı düşüşüne ek olarak, satışlarda da yüzde 22'lik bir düşüş bildirdi. Teknolojinin önde gelen markası, yapay zekâ için gerekli olan DRAM çiplerine olan talebin ikinci çeyrekte sevkiyatların artmasına neden olduğuna inanıyor. Samsung'un yatırımcıları sonuçlardan kesinlikle memnun olmayacak olsa da şirket, küresel talebin yılın ikinci yarısında toparlanmasının beklendiğini iddia ediyor.

Düşüş devam edebilir

CNBC'nin haberine göre, akıllı telefon satışlarında büyük bir gerileme yaşanacak. Küresel sevkiyatların 2023 yılında yüzde 3,2 azalarak 1,17 milyar adede düşeceği bildirildi.

S24 serisi de çözüm olmayabilir

economictimes.indiatimes.com

Samsung yeni Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5'in katlanabilir akıllı telefon pazarında sevkiyat artışı sağlamasını beklese de ortaya çıkan veriler, bu bekletinin önüne geçiyor. Ayrıca, Galaxy S24 serisi hakkında şimdiye kadar çıkan söylentilere göre, yeni amiral gemisinin satışları da yaşanan düşüşü toparlamaya yetmeyebilir.

90'ların Kapaklı Telefonlarına Geri Dönüş: Katlanabilir Teknoloji Harikası Samsung Galaxy Z Flip 5 Tanıtıldı!
iPhone 15 Modelleri İçin Fiyat Tahmini Geldi: Ne Kadar Olacak?

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!