Samsung Galaxy S23 Serisinde iPhone 14 ile Tanıtılan Uydu İletişim Özelliğine Sahip Olacak

Samsung'un yeni yılla birlikte tanıtacağı Galaxy S23 serisine gelecek özellikler için yeni bilgiler ortaya çıktı. iPhone 14 ile tanıtılan uydu bağlantısının Samsung Galaxy S23 ile Android kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Apple geçtiğimiz yıldan beri konuşulan uydu bağlantısı özelliğini iPhone 14 ile kullanıma sunmuştu.

iPhone 14 serisinin, acil durum iletişimi için düşük dünya yörüngesine yayılmış olan uydularla bağlantı gerçekleştirilebileceği Apple tarafından duyurulmuştu. Görünüşe göre Samsung, yaklaşmakta olan Galaxy S23 serinde de benzer bir özelliği getirecek.

Samsung'un acil durumlarda kullanılması için Iridium Communications ile çalıştığı iddia edildi.

Galaxy S23’ün uydu iletişim sistemi Iridium’un düşük dünya yörüngesinde bulunan 66 uydusu aracılığıyla gerçekleştirilecek. Bu uydular sayesinde sesli arama ve veri iletişimi sağlanıyor olacak. Öte yandan Samsung’un bu özellik üzerinde iki yıldır Iridium ile birlikte çalıştığı da belirtiliyor.

Apple, iPhone 14 serisindeki uydu bağlantısını sağlamak için Global Star ile birlikte çalışıyor.

Aslında uydu iletişimi sadece acil durumlarda kullanılmak için tasarlandı. Huawei firması da Mate 50 Pro modeli özelinde Beidou uydularını kullanıyor.

Galaxy S23’ün uydu iletişimi yoluyla metin mesajları, sesli iletişim ve düşük boyutlu görüntü paylaşımı yapabileceği belirtiliyor.

Galaxy S23’ün uydu iletişimi yoluyla metin mesajları, sesli iletişim ve düşük boyutlu görüntü paylaşımı yapabileceğini ancak uydu bağlantısının doğası gereği yüksek hızlı bir bağlantının şimdilik söz konusu olmadığı belirtiliyor. Bunlara ek olarak uydu bağlantı hizmetinin tüm ülkelerde kullanımda olup olmayacağı ise belirsiz. Apple, iPhone 14’de yer alan uydu bağlantısını sadece Kanada ve ABD’de kullanıma sunmuş durumda.

Uydu iletişimi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

İlginizi çekebilir👇🏻

Apple iPhone'lardaki Uydu İletişim Özelliği İçin Kesenin Ağzını Açıyor
iPhone 14 Uydu İletişimi Özelliğiyle Geliyor! iPhone 14 Serisi Hakkındaki Tüm Sızıntıları Paylaşıyoruz!

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!