Samsung, Avraupa'daki Dizüstü Bilgisayar Pazarından Çekiliyor

Samsung, Avraupa'daki dizüstü bilgisayar pazarından çekiliyor.

Küçülen ve daralan bilgisayar satışları, firmaları bu pazardan çekilmeye zorluyor. Sony'nin Vaio dizüstü bilgisayar ailesini başka bir firmaya satması ve dizüstü bilgisayar sektöründen çekilmesinin ardından bir başka çekilme haberi de Samsung'dan geldi.

Avrupa'da sattığı dizüstü bilgisayar satışlarını durduran Samsung, bu pazardan çekileceğini açıkladı. PC Advisor sitesinin haberine göre, firma aralarında Chromebook modellerinin de bulunduğu tüm dizüstü bilgisayarlarını Avrupa pazarından çekme kararı aldı.

Avrupa'da dizüstü bilgisayar satışlarını durduracak olan Samsung'un bu kararının ne gibi etkileri olacağı ise bilinmiyor. Sony örneğinde yaklaşık 5 bin kişi işten çıkarılmıştı. Samsung'un bu kararı ile beraber personel sayısında azalma olup olmayacağı net olarak bilinmiyor.

Dünyanın farklı ülkelerinde ve pazarlarında dizüstü bilgisayar satan Samsung'un bu diğer pazarlardaki durumu ise belirsizliğini koruyor.

Türkiye pazarında satışlar devam ediyor

Samsung dizüstü bilgisayarları Türkiye pazarında da satılıyor. Al Jazeera Türk'ün ulaştığı Samsung Türkiye yetkilileri Türkiye'nin Avrupa bölgesine dahil olmadığını ve dizüstü bilgisayar satışlarının devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: PC Advisor ve Al Jazeera

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Milli Eğitim’den Ara Tatile Günler Kala Flaş Karne Kararı: Milyonlarca Öğrenciyi İlgilendiren Değişiklik
Gaziantep'te Bir Özel Okulun Velilerinin Kurduğu "Villalı Anneler" Grubu Gündem Oldu
2010 Yılındaki Nokia Siparişi 16 Yıl Sonra Eline Ulaştı