Şampiyonlar Ligi'nde Yapılan Format Değişikliklerinden Türkiye Nasıl Etkilenecek?

UEFA, ülkeler sıralamasında ilk dört sırayı alan liglerden dörder takımın 2018-19 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacağını açıkladı. Bu haliyle, İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya, turnuvada toplam 16 takımla mücadele etmeyi garantilediler. 

Peki 2018-19 sezonunda ne farklı olacak? Türkiye bundan nasıl etkilenecek?

Değişiklikler sadece bununla değil. 2018-19 sezonundan itibaren Avrupa'nın 1 numaralı organizasyonunda neler değişiyor?

Ülke puanı kulüpleri etkilemiyor

Format değişikliği sadece bununla sınırlı değil. Artık kulüplerin sıralamasındaki katsayılar belirlenirken, ülke puanı devrede olmayacak. Takımların kendi sonuçları, kendi katsayı puanlarını belirleyecek.

Avrupa Ligi şampiyonu direkt katılıyor

Format değişikliği Avrupa Ligi şampiyonuna da yarayacak. UEFA Avrupa Ligi'ni müzesine götüren takım, 2018-19 sezonundan itibaren, playoff turunu geçmek zorunda olmayacak ve gruplara direkt katılacak.

Finansal getiriler azalacak

UEFA, kulüplerin turnuvadan elde ettikleri finansal faydaların da artacağını duyurdu. Buna göre katılım ödemesi, turnuvadaki performans, kulüp puanı ve market payı üzerinden dört aşamalı yeni bir ödeme sistemi belirleniyor.

Türk takımları nasıl etkilenecek?

UEFA'nın bu kararı, ülkeler sıralamasında yukarıda yer alamayan ligler için çok da hayırlı değil gibi gözüküyor. UEFA, Şampiyonlar Yolu ve Ligler Yolu olarak ikiye ayırdığı ve lig şampiyonlarına direkt katılım hakkı sunduğu formatın değişmeyeceğini açıkladı. Yani Türkiye şampiyonu turnuvaya doğrudan katılım hakkını koruyacak.

UEFA yıl sonunda yapacağı toplantıyla, yeni statüyle birlikte kalan ülkelerin kaç takımla turnuvada yer alacağının belirleneceğini açıkladı.

Goal

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR
26.08.2016

Bir düzen kurmuşlar kendileri çalıyor kendileri oynuyorlar. Bu şartlar altında başka ülkelerin ilk 4e girme şansı kalmıyor ki. Sen 4 takımla gideceksin ben tek takımla. Kupayı bile alsam ki çok düşük bir ihtimal yine geçemem yine geçemem 4 takımın topladığı puanları. Artı İtalya liginin 4ncüsü mesela bizim ligin 2ncisinden daha mı iyi? İtalya yıllardır bitik bitek Juventus var. Neden İtalyadan 4 takım gitsin? Yine masa başı oyunlarla kaybettik

26.08.2016

duygusal dusunuyorsun . son 20 senin sampiyonlarina bak hep italyan - ingiliz - alman ve ispanyol , bunlar disinda bir tek porto 2004 te almis kupayi....yillardir her grupta cok zayif takimlar var, guclu takimda bunlara 3-5 atip dunyanin parasini topluyor, bir ust tura cikiyorlar rahat rahat...guclu takimlar birak birbirlerini eleyip dursun artik daha grup maclarinda. Gruplardaki guclu takim sayisi artiyor. Italyan Roma , Lazio , Napoli ve Fiorentina harbiden turk takimlarindan daha guclu fenev averaj takimi olur bunlara karsi oynasa, Esas takimlarimizin Uefa Avrupa liginde onler acildi

26.08.2016

iyi olmus , artik guclu takimlar sampiyonlar ligi playoff oynamayacak, feneve gun dogdu

26.08.2016

biz yine buluruz güçlü bir takım. ne bileyim bi arap şeyhi gider ufak bir takımı alır. türlü türü topçuları getirir, kurada da bize çıkar o takım. ben güveniyorum Fenerbahçe'me bu konuda.

Aslında play-off için çok avantajlı konuma gelebiliriz. Bence bizim lehimizie bir karar. Artık güçlü takımlarla eşleşmeme olasılığımız artıyor ve 2 takımla birlikte ŞL'de olabiliriz.

26.08.2016

mantıklı bir bakış açısı ama Fenerbahçe için fark etmiyor kim gelse koyup gönderiyor vallaha Fener'e :)

TÜM YORUMLARI OKU (11)