Şamil Tayyar'dan Engin Polat'ın Tahliyesine Eleştiri: "Her Şey Yalansa Polat Çiftinden Çıkın Özür Dileyin"

AK Partili eski milletvekili Şamil Tayyar, kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan Engin Polat'ın tahliye edilmesine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şamil Tayyar, 'Karar sürecindeki mübaşirden savcı ve hakime kadar hepsinin, hatta yedi sülalesinin mal varlığını, para trafiğini araştırın, yolsuzluk varsa burunlarından fitil fitil getirin' dedi.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada, 40 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tutuklulukta geçirdikleri süre ve mevcut delil durumu dikkate alınarak tahliyelerine karar verildi.

AK Partili Tayyar, Engin Polat’ın tahliyesinin toplum vicdanını rahatsız ettiğine dikkat çekerek, "Dilan Polat’tan sonra Engin Polat’ın tahliyesi, toplum vicdanını rahatsız etmiştir" dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şamil Tayyar şu ifadeleri kullandı: "Dilan Polat’tan sonra Engin Polat’ın tahliyesi, toplum vicdanını rahatsız etmiştir. Zaten yargıya güven azdı, şimdi bir kez daha sarsıldı. 40 yıldan fazla hapis cezası gerektiren kara para aklama iddiası ile 9 ay sonra gelen tahliye kararı arasındaki paradoksu, karar vericilerin kamuoyuna mutlaka izah etmesi gerekir. Her şey yalansa Polat çiftinden çıkın özür dileyin. Değilse karar sürecindeki mübaşirden savcı ve hakime kadar hepsinin, hatta yedi sülalesinin mal varlığını, para trafiğini araştırın, yolsuzluk varsa burunlarından fitil fitil getirin. Getirin ki ibret olsun aleme."

Engin Polat'ın Tahliye Kararına İtiraz Reddedildi
Bomba İhbarı: Uçak Erzurum'a Acil İniş Yaptı
Narin İçin İhbar Geldi: Herkes O Bölgeye Odaklandı
“Midem Ağrıyor” Dedi, Midesinden Çıkanlara İnanamayacaksınız

Popüler İçerikler

Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
06.09.2024

Bu konuşmayı mecliste yapsaydın 🤔 sana tüm kalbimle ve samimiyetimle en güzel dua ve dileklerimi eder ve önünde adalet savunucusu bir nefer olarak eğilirdim 🤫

06.09.2024

Ama bu konuşmayı yapamazsın çünkü eski vekil yazıyor🤔 Acaba meclis dışına çıkınca mı bir şeyleri hatırlamaya başlıyor insanlar 🫣

06.09.2024

ulan yazmayım diyorum, yine dayanamıyorum, abi nasıl bir toplum olduk ya, yarın bir gün sustuğumuz için, silivri diye diye korkuttukları şeyden çok açlıktan ve zulümden öleceğiz. savaşmaya bile gerek yok, müstehak hepimize. resmen koskoca ülke hırsızlardan özürdileyecek duruma geldik.

06.09.2024

Hangi toplum? Önüne her konulanı yiyenlere başka bir şey deniyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ