Salvador Dali'nin Kafalarda Koca Soru İşaretleri Bırakan Tablosu: Bir Narın Etrafında Uçan Arının Sebep Olduğu Rüyadan Bir Saniye Öncesi

Salvador Dali'nin zihninin derinliklerine inmek için ne kadar çaba sarf edersek edelim, her seferinde onun fırça darbeleri tarafından kovalanıyor gibiyiz. Onun dehasıyla başa çıkabilmek neredeyse imkansız!

Salvador Dali'nin her bir eserinde, aklımızda yeni soru işaretleri belirdiğini gizleyecek değiliz. Onun tablolarında hayranlıkla kafa karışıklığı arasında gidip geliyoruz çoğu zaman.

O eserlerden biri de karısı Gala'nın rüyasından esinlenerek kurguladığı ve ince detayların bir araya gelip inanılmaz bir bütün oluşturduğu, en az ismi kadar kendine has tablo: 'Bir Narın Etrafında Uçan Arının Sebep Olduğu Rüyadan Bir Saniye Öncesi'.

Gelin, hem bu eserin çıkış noktasını hem de içinde barındırdığı incelikleri öğrenelim. Eminiz ki, bu bilgilerin ardından Dali'nin sanatına hayran olacaksınız.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

Eğer bu içeriğimiz hoşunuza gittiyse bir başka eşsiz tablonun ince detaylarına değindiğimiz şu içeriğe de göz atmanızı tavsiye ederiz.👇

İyi ki Doğdun Van Gogh! Delilikle Dahiliğin Sınırında Gezen Ressamın Akıl Hastanesinde Çizdiği Muazzam Tablosu 'Yıldızlı Gece'

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
13.04.2020

Neden hiçbir eser "olur öyle!" diye kabul edilmiyor. Adam çıkıp akdeniz kültürüne ait diyor ama yorumlayanlar "doğurganlık!" diyor. Garip olan bu. Sanatçılar eserlerini kendileri açıklamadığı sürece, yapılan yorumlar saçma geliyor bana. Birkaç yazar ve şair tanıyorum çevremden (yarı profesyonel), bu adamların yazılarını okuyanlar yorum yapıyor, irdeliyor vs. Ama adamlara sorsan "Aklıma öyle geldi. Altında bir metafor barındırmıyor aslında." diyorlar. Demek istediğim şu; Sanatçıların eserlerini yorumlamak istiyorsunuz farkındayım ama hiç düşündüğünüz gibi değil işin doğrusu. Yani "ben burada bilinçaltı görüyorum, at toynağı görüyorum, vahşet görüyorum" dediğiniz yerler belki de Dali'nin "dur lan şuraya da şunu kondurayım gitsin ameka! Hem de güzel durur haaa!" dediği yerlerdir. Fazla abartmayın.

Pasif Kullanıcı
13.04.2020

"Biriniz, Bir'in olduğunu diğeriniz Çok'un olmadığını söylüyorsunuz.İkinizde hemen hemen aynı şeyleri söylediğiniz halde farklı konuşuyormuşsunuz gibi geliyor kulağa.Ve bütün bunlar biz geride kalanlara, bizi çok aşan şeyler gibi görünüyor."(Aklıma bu geldi :D)

13.04.2020

hiç bişey anlamadım o.O

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ