Sallamadan Bebek Nasıl Uyutulur?

Bebeğinizin yeni güne zinde başlaması ve zihinsel gelişimini tamamlaması için güzel bir uykuya ihtiyacı bulunur. Fakat bebeğinizi uyutma çabaları bazen yetersiz kalırken zorlayıcı da olabilir. Günümüzde bebeği sallayarak uyutma yöntemi anne ve babaların aklına gelen ilk yöntem olsa da bu metod uykuya geçişe yardımcı olurken bir yandan da bağımlılık etkisi yaratabilir. Sağlıklı bir uyku ve daha mutlu bebekler için kendi başına uyku moduna geçmeyi öğretmek önemlidir. Peki, sallamadan bebek nasıl uyutulur? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

Anne ve babalar bebeğinin uyuması için birçok girişimde bulunurlar. Sallayarak uyutma, kundaklama bunlardan bazılarıdır. Genel olarak ilk 3 aylık dönemin ardından bebekler düzenli uyumaya başlar ve gece beslenme sıklıkları azalır. Bebeğiniz 4-6 aylar arasında gece uykularına iyiden iyiye eğilim göstereceğinden bu dönemde ona uyku eğitimi verebilirsiniz. Bunun için öncelikle uygun bir uyku düzeni oluşturulmalıdır. Peki, sallamadan bebek nasıl uyutulur? İşte tüm detaylar…

Sallamadan Bebek Nasıl Uyutulur?

Nasıl bir uyku eğitimi tercih ederseniz edin yapılacak ilk şey uyku rutini oluşturmaktır. Uyku saatinin gelmesi ile aktiviteler azaltılmalıdır. Ilık bir banyo bebeğinizi gevşetmeye ve uykuya geçişini hızlandırır. Banyo sonrası karnını doyurup nazikçe masaj yaparak gazını çıkarın. Bebeğinizle konuşun, sarılın, şarkı, ninni söyleyin ya da kitap okuyun. Yaptığınız bu rutin zamanla bebeğinizin şartlanmasına yardımcı olacak banyo, masaj vs. ile artık uyku vaktinin geldiğini anlayacaktır.

Uyku Eğitimi Nasıl Verilir?

Bebeğinize uyku eğitimi verebileceğiniz kontrollü uzaklaşma yöntemi ile hem bebeğiniz hem de kendiniz yorucu uyutma çabalarından kurtarabilirsiniz. İlk denemeler zorlayıcı olabilir ancak zamanla bebeğiniz uykuya rahat bir şekilde geçecektir. Kontrollü uzaklaşma yöntemi 6 aylık üzeri bebekler için önerilmektedir. Sallamadan bebeğinizi uyutmak için şu adımları takip edebilirsiniz;

1. Öncelikle bebeğinizin uyku saatinin geldiğinden emin olun. Bebeğiniz henüz uyumamış olmalıdır. 

2. Onu yatağına götürün ağlamaması için sevin, ilgili olun ve sakinleştirin.

3. Bebeğinizin beşik ya da yatağının yanına bir sandalye alarak başında oturun. Eğer uykuya dalmaya başladıysa müdahale etmeyi azaltın.

4. Baktınız çok ağlıyor sakinleşmesi için kucağınıza alın ve sakinleştiğinde tekrar yatağa koyun. 

5. Yöntemi ilk 3 gün boyunca bebeğiniz yatağında siz başında oturarak devam ettirin. Öğle ve gece uykularında aynı yönteme devam edin.

6. Bebeğiniz zamanla yatağına yattığında uyku vaktinin geldiğini anlayacak ve rahat bir şekilde uyuyacaktır. 

7. Uyku eğitimi verirken kararlı ve istikrarlı olmak oldukça önemlidir. Bu süreçte sabırlı olmaya özen göstererek oluşturduğunuz rutine devam etmeye dikkat edin.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Bebek Odası Nasıl Yerleştirilmeli?
1-2 Yaş Oyuncak Seçimi Nasıl Olmalı?
Vuran Çocuğa Nasıl Davranmalı?
Çocuklarda Öz Güven Eksikliği Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan'ın Açıklamaları Gündem Oldu: ''Sponsorlarımız Yasal ve Helal''
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Yaptığı Açıklamalar Gündem Oldu: ''Uyanın Fenerbahçeliler Uyanın!''
Güldür Güldür Show'dan Duygulandıran 29 Ekim Skeci Geldi