İngiltere'de salgınla ilgili kısıtlamalar 2020'nin Mart ayı sonunda başladı. Nisan ayında yapılan bir araştırmaya göre, evden çalışan ya da idari izinle eve kapananların yüzde 21'i evde daha fazla alkollü içecek tüketmeye başladı.
Ülkede yaz aylarındaki gevşetme sırasında barlar ve restoranlar akşam 22.00'ye kadar açıktı.
Sonbaharda ikinci kez kısıtlamalar geldi. Aralık ayı başında barlar ve restoranlarda sadece alkollü içecek tüketimi yasaktı. İçkilerin yanında en az bir çeşit yiyecek siparişi zorunluydu.
Hükümet, bunu WHO'nun raporuna dayandırarak açıkladı: Gıda tüketimi ve sınırlama olmadan alınan alkol, zehirlenmelere ve fiziksel şiddet olaylarına yol açabilir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini zayıflatma ve zaten kötüye giden toplumsal akıl sağlığını bozma riski vardır. Bu da sağlık sistemi üzerindeki yükü artırır.
Bu süreçte Galler gibi bazı bölgelerde ise yemek servisi veren mekanlarda alkol satışı ve servisi tamamen yasaklandı. Sebebi, kalabalıkların sosyal mesafe kuralını ihlal edecek şekilde uzun süre bir arada kapalı mekanlarda kalmamasıydı.
Aynı dönemde İskoçya'da da alkollü içecek satışına bu mekanların sadece açık alanlarında izin verildi.
Aralık ayında üçüncü kez kapanma başladı. Ocak ayında Başbakan Boris Johnson, zaten mekanda müşteri kabulünün yasak olduğu, sadece paket servis ya da gel-al servisi veren restoran ve barlardan alkollü içecek satışını yasakladı. Hükümet, bunun gerekçesini açık alanlarda alkol tüketen kalabalıkların sosyal mesafe kuralını ihlâl etmesi olarak açıkladı.
Bu süreçte marketlerde alkollü içecek satışı devam etti.
Bunun ardından ülkede ilk kez 29 Mart'tan sonra park ve bahçelerde 6 kişiye kadar toplanma izni verildi.
Bu süreçte de bölgesel alkol tüketimi kısıtlamaları getirildi. Örneğin Londra'nın güneyindeki bazı bölgelerde yerel yönetimler, parklarda alkol tüketimini yasakladı.
İngiltere'de de pandemi sürecinde alkollü içecek tüketiminin serbest bırakıldığı dönemlerde, alkolden kaynaklı yaralanma ve hastalıklardan acil servislere başvuranların oranı yüzde 6,4 oranında arttı.
2019'da yapılan bir araştırma, ülke genelinde acil servislere başvuran her 5 kişiden birinin hastalık ya da yaralanma sebebi, 'tehlikeli derecede alkol tüketimi'ydi. Bunun sağlık sistemine zararı ise yılda 3,5 milyar sterlin oldu.
Salin artik insalari bi ya ,bazen ilk caglarda yasamayi o kdr cok istiyorum ki en azindan ozgurduler 🤬
Asagida noldu sesiniz cikmiyor diye kufur eden arkadasin istegini yerine getirmek isterim efendim; Bu icerikte yazanlara gore cikarilan sonuc: alkolu toptan yasaklayan ulkeler; Hindistan ve Guney Afrika. Digerleri tamamen akil karistirip baaahhh gordun mu avrupada’da yassahh dedirtmek icin 🤣 Yani kiyaslanmak istedigimiz ulke Hindistan ise evet cok haklisiniz 🤣 bahsi gecen diger ulkelerde alkol satisinin Turkiye gibi toptan yasaklandigi falan yok ( hele bir de Avrupa’da) gotuyle okumayan bunu anlayabiliyor zaten.
sosyalleşme ile gelen risklerden dolayı alkol satışında kısıtlamaya gidilmiş, bazı şeref yoksunları da burdan bişey çıkar mı diye havlamaya başlamış:D islamcı namussuzların alkolü neden yasakladığı ortada, camileri açık bırak kongreler düzenle sonra tam kapanma diyip alkol satışını yasakla:D bu akpli dolandırıcı islamcılara beyni sik diye soksan gene akıllanmazlar:D