Berlin'de Türkçe Konuşan İki Kadın Saldırıya Uğradı, Saldırgan Çevredeki İnsanlar Tarafından Yakalandı

Berlin’de, Wittenau Tren İstasyonu'nda bankta bebekleriyle oturan iki kadın, Türkçe konuştukları için saldırıya ve ırkçı hakarete uğradı. 

Deutsche Welle'nin aktardığı bilgiye göre, kadınların trenin gelmesiyle birlikte kaçtığını aktaran görgü tanıkları, polis gelene kadar saldırganı bırakmadı.

Federal Polis teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, Wittenau tren istasyonunda bebek arabasıyla bekleyen ve Türkçe konuşan iki kadına alkollü bir erkeğin saldırdığı aktarıldı.

Polisin açıklamasında, saldırganın kadınlardan birini kolundan tutup, sarstığını ve Almanca konuşmaya zorladığı belirtildi.

Ardından saldırganın, 28 ve 37 yaşındaki kadınları sözlü olarak tehdit ettiği ve kemerinin tokasıyla vurmaya yeltendiği ifade edildi.

37 yaşındaki saldırgan hakkında taciz ve yaralamaya teşebbüsten soruşturma başlatıldı.

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
14.08.2019

Türkiye de Arapça konuşan Suriyelileri kınıyorsunuz. Aynısı Almanya da Almanlar tarafından Türklere yapılınca kızıyorsunuz. Sizi gidi ikiyüzlüler sizi...

14.08.2019

ingiltere de yasiorum ve nedense mumkun mertebe turkceyi disarida konusmamaya calisiyorum ama bugun turkce konusurken ingiliz bi kadin gelip konustugunuz dil hangi dil acaba cok hos geliyor kulaga ne kadar kibar bir dil dedi. Bu biraz birakilan izlenimle alakali, Ulkemde arapca konusan suriyeliler olay bela yaratiyro insanlarim haklarini yiyor calisip kendilerine en azindan faydali olsalardi insanlarda bu tepkiyi vermezdi 19 yasinda evladini savasa gonderen aileler suriyelileri sahilde nargile keyfi yaparken tabii cildirir

15.08.2019

Bu tablo, başkasının düzenini, kültürünü bozmaya çalışan ve kafasına estiği gibi hareket eden hanzoların eseridir. Bkz; Belçikada kafasına göre düğün konvoyu yapıp yakalandıktan sonra 'Yine olsa yine yaparız' diyen sözde 'Türk' grup. Sayelerinde gerek ülkemize, gerek 'has' insanına gerekse dilimize, dinimize karşı kemikleşmiş bir ön yargı oluştu. Her zaman söylerim, bizim dış güçlere, teröre ihtiyacımız yok. Bizim içimizde ki şerefsiz, haysiyetsiz, şahsiyetsizler bize yetiyor. Tabii ki bu, saldırıyı haklı çıkarmıyor. Sığırın dili, dini, ırkı yok maalesef. Saygılar.

14.08.2019

normaldir, iyi olmustur falan diyemeyecegim ama turkiye de arapca, kurtce vs konusulmasindan rahatsiz olan sayisida az degil, yasadigin ulkenin dili ne ise onu konusacaksin en dogrusu

14.08.2019

dedigin mantiksiz. Turistlerin gittikleri ulkenin dilini ogrenmesini bekleyemezsin. Dolayisiyla sokakta yabanci dilde konusmalarina da ses cikaramazsin. E bir insanin gocmen mi yoksa turist mi oldugunu bilemeyecegine gore? Velhasil her insan sokakta istedigi dilde konusabilir.

TÜM YORUMLARI OKU (28)