Saksıya Tohum Ekimi Nasıl Yapılır? İşte Saksıya Tohum Ekiminin Püf Noktaları...

Bitkilerde en az hayvanlar kadar insanlara iyi gelen ve dünyanın düzenini devam ettirmesini sağlayan canlılar arasında yer alıyor. Her ne kadar bitkiler sadece görüntüden ibaretmiş gibi görünsede hem doğal denge açısından hemde insanlara ruhani açıdan oldukça fayda sağlamaktadır. Bitkiler sadece dışarıyı güzelleştirmekle kalmıyor aynı zamanda beslenmemiz için de büyük önem taşıyor. Özellikle ev hanımlarının en çok sevdiği şeylerden biri olan bitkiler evi güzelleştirirken psikolojik olarak da iyi hissetmemizi sağlıyor. Birçok kişi sevdiği bitkilerin tohumlarını saksıya nasıl ekeceğini merak ediyor. Peki, saksıya tohum ekimi nasıl yapılır? Sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik...

Birçok kişi vakitlerini değerlendirmek için çeşitli hobiler ediniyor. En güzel hobilerden biride birbirinden bitki yetiştirmektir. Doğanın dengesini koruduğu gibi evlerimizi, bahçelerimizi ve ruhumuzu güzelleştiren bitkiler tıpkı hayvanlar ve insanlar gibi hissiyata sahip canlılardır. Geçmişte annenlerinizin, veya büyüklerinizin bitkileriyle konuşmasına rastlamışsınızdır.  Bunun en büyük nedenide bitkilerin sevgimize cevap olarak daha çok gürleşmesi ve verimli. Bu mucizevi ve güzel görüntülü canlıları yetiştirmek ise basit fakat sabır gerektiren bir iştir. Bitki yetiştirmeye başlamadan önce bilinmesi gereken en önemli nokta ise tohum ekimi oluyor. Birçok kişi saksıya tohum ekiminin nasıl yapıldığını internet üzerinden araştırıyor. Tohum ekimine ve saksıya tohum ekiminin püf noktalarına dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Saksıya Tohum Ekimi Nasıl Yapılır?

Saksıya tohum ekmek için öncelikle ekeceğiniz bitkinin özelliklerini bilmeniz gerekmektedir. Çiçek, sebze veya meyve gibi çeşitli bitkilerin ekim zamanları bulunmaktadır. Ayrıca bitkinin ihtiyacına göre gölgede, güneş alan yerde veya sıcak yerde bulundurulmalıdır. Bu bilgileri öğrendikten sonra tohum ekimine geçebilirsiniz.

Öncelikle altı delikli ufak bir saksı alın. Bikinin fazla suyu salabilmesi için delikli saksı olması çok önemlidir. Yoksa bitki çürüyebilir. Ardından saksıya toprağınızı koyabilirsiniz. Toprak seçimininde bitkinin ihtiyacına göre toprak seçmeye dikkat ediniz. Ardından toprağın üzerine tohumlarınızı belirli aralıklara yerleştirin. Sonrasında üzerini az bir miktarda kapatacak kadar toprak serpin. En son da toprağı ıslatın. Fakat çok fazla su koymamaya dikkat edin, dilerseniz püskürtme yöntemiyle de sulayabilirsiniz.

Bunun haricinde saksıya tohum ekmenin başka bir yöntemi daha bulunmaktadır. Aynı işlemleri tekrarladıktan sonra en son koyduğunuz toprağa delik açıp tohumları deliğe koyun. Ardından üzerini sulayın. Son olarakta sera etkisi yaratmak için saksının üzerini jelatin ile kapatın. Bu aynı zamanda tohumlar için önemli olan nemi devamlı kılmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Çiçek Nasıl Ekilir? Saksıya Çiçek Ekimi Püf Noktaları...
Menekşe Nasıl Çoğaltılır? Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?

Popüler İçerikler

Görüşme Esnasında Erkeğe Maddi Sorular Sorulmasını Destekleyen Kadın Tepkilerin Odağında
Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
Bakanlığın Gıda İfşaları Devam Ederken En Fazla At ve Eşek Etinin Satıldığı Şehirler Belli Oldu