Sakarya'da Koronavirüs Şüphesi: Umre Dönüşü Rahatsızlanan Bir Kişi Gözlem Altına Alındı

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, umre dönüşü öksürük şikayeti artan hasta, koronavirüs şüphesiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözlem altına alındı.

DHA'nın aktardığı habere göre, Sakarya'da yaşayan ve umreden yeni dönen bir kişi, öksürük şikayeti artınca Kaynarca Devlet Hastanesi’ne başvurdu.

Hasta buradan da koronavirüs şüphesiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Negatif basınçlı sedyeyle sevki yapılan hasta, gözlem altına alındı.

Hastadan alınan kan örnekleri tahlile gönderildi.

"Umre ziyaretinde öksürükte artış olmuş"

İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, bakanlığın koronavirüs konusunda çok hassas olduğunu, gerekli tedbirlerin alınarak hastaların nakledilmesini istediğini bildirerek şu açıklamayı yaptı:

'Kaynarca’da hastaneye müracaat eden hastamızın 3 aydır öksürük şikayeti varmış. Ancak umre ziyaretinde öksürükte artış olmuş. Hekim arkadaşlarımız da hastayı, tetkiklerinin yapılması için Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakletti. Testlerin sonucuna göre durumu bakanlığımıza bildiriyoruz. Bu işlem spesifik değil, her gün yapıyoruz. Hastalarımızın test sonuçları şimdiye kadar hep negatif çıktı. Biz tedbirimizi almak durumundayız.'

İzolasyonlu odada müşahede altına alınan hastanın tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
YORUMLAR

geçmiş yıllar da dahil umreden hacdan dönüp de öksürüğü artmayan ya da hastalık,rahatsızlık geçirmeyen hiçkimseyi tanımıyorum. bu öksürüğün sebebi muhtemeldir ki umre yapılan bölgedeki havanın sertliği,sıcaklığı ve gün içinde sık sık hareket halinde olmaktır. umarım korkulduğu gibi bir sonuçla karşı karşıya kalmaz o hasta. geçmiş olsun.

04.03.2020

Ne geliyorsa başımıza dinden geliyor al bu da farklı bir örneği :D

04.03.2020

Bugün bir haber sitesinde, virüsün Türkiye'ye neden gelmediği ile ilgili bir analiz okudum. Çok da hak vermiyorum ama bir gerçeğin altını çizmiş ki o konuda haklılar ve bence de gurur vesilesidir. Statista'nın 2015 yılında yaptığı bir çalışmaya göre, Türkiye el yıkama konusunda Bosna-Hersek'ten sonra %94 ile ikinci sırada geliyormuş. Gerçekten de bundan 20 yıl kadar önce (şimdi reklam olmasın) Türkiye pazarına girmek isteyen yabancı bir şirket, bu ülkede en çok ne satılır diye araştırdığında en doğru ürün grubunun temizlik ürünleri olduğunu belirlemişti. Bence koronavirüs için tam anlamıyla koruyuculuğu olan bir durum değil ama dediğim gibi insan bununla gurur duymasın da neyle duysun. Hollanda'da tuvaletten sonra el yıkama oranı %50 imiş. İtalya'da %57...

04.03.2020

Şaka maka temizlik açısından iyiyiz orası gerçek. Ben özellikle Almanların ve İtalyanların ne kadar pis olduklarına hayret ediyorum. Adamlar günde 3 öğün yemeklerden önce el yıkıyorlar sadece. Hele hele Amerikalılar daha da fenalar. Bir tanıdığım Türkiye'de tuvaletlerde taharet musluğunun olmasını espri malzemesi yapmıştı da o zaman Amerikalıların nasıl olsa akşam duş alacağım diye kıçlarını sadece kağıtla silip bütün gün öyle gezdiklerini öğrenmiştim. Düşüncesi bile kötü be.

TÜM YORUMLARI OKU (20)