Sakarya'da Birleşik Arap Emirlikleri Ajanı İddiası! Yargılama 17 Haziran'da Başlıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için çalıştığı öne sürülen Ürdün vatandaşı Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal hakkında 'siyasal veya askeri casusluk' ve 'gizli kalması gereken bilgileri açıklama' suçlarından hazırlanan iddianame kabul edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 159 sayfalık iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Mahkemece kabul edilen iddianamede, sanık Al Astal hakkında, 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklama' suçundan müebbet ve 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme' suçundan ise 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Tutukluluk hali devam eden sanığın yargılanmasına 17 Haziran'da başlanacak.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, BAE adına istihbarat çalışması yaptığı belirlenen Ürdün vatandaşı Al Astal, Sakarya'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanmış ve 21 Ekim 2020'de tutuklanmıştı.

Binali Yıldırım'ın Oğlu Erkam Yıldırım, Sedat Peker Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
Bloomberg: 'Erdoğan’a Destek En Düşük Seviyeye İndi'
Koronadan Sonra Kuş Gribi: 46 Ülkeye Yayıldı, İnsana Bulaşan İlk Tür
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Ekran Kartlarına Zam Geldi, Kısa Süre İçerisinde Bilgisayarlara Yansıyacak
Devlet Bahçeli’den Terörsüz Türkiye Açıklaması: “PKK’nın Kurucu Önderliğinin Mesajları Makuldür”
En Düşük Emekli Maaşı İçin SGK Uzmanından Çok Konuşulacak Tahmin
YORUMLAR
25.05.2021

arap ajanı da olmazsın amk ya kimsniz siz neyiniz var petrolünüzdn başka

25.05.2021

Arsa bakıyordum der çıkar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ