Şair ve Yazar Sennur Sezer Hayatını Kaybetti

Türkiye'nin önemli kadın edebiyatçılarından şair ve yazar Sennur Sezer, İstanbul'da eşi Adnan Özyalçıner'le birlikte yaşadığı evde bu sabah yaşamını yitirdi.

72 yaşındaki Sennur Sezer 1943 yılında Eskişehir'de doğmuş, 1959'da İstanbul Kız Lisesi ikinci sınıfından ayrılarak Taşkızak Tersanesi'nde işçi olarak çalışmaya başlamıştı.

1965 yılında Varlık yayınlarında düzeltmenlik yapmaya başlayan Sezer, 1967 yılında yazar-romancı Adnan Özyalçıner ile evlendi.

1982 yılına kadar yayınevleri ve ansiklopedilerde düzeltmenlik ve metin yazarlığı yaptı.

Evrensel gazetesi ve Evrensel Kültür dergisi başta bir çok dergi ve gazetede yazıları yayınlanan Sezer'in çok sayıda kitabı yayınlandı.

Bunlar arasında, Gecekondu (1964), Yasak (1966), Direnç (1977), Sesimi Arıyorum (1982), Kimlik Kartı (ilk üç kitap, 1983), Bu Resimde Kimler Var (1986), Afiş (1991), Kirlenmiş Kağıtlar (1999), Bir Annenin Notları (Seçme Şiirler 2002), Dilsiz Dengbej (2001), Akşam Haberleri (2006), İzi Kalsın (2011) sayılabilir.

Sennur Sezer eşi Adnan Özyalçıner'in 'Buruk Acı” isimli romanından aynı adla 1969’da sinemaya uyarlanan ve Türkan Şoray, Tanju Gürsu ile Muzaffer Tema’nın başrollerini paylaştığı film için yapılan Buruk Acı şarkısının da söz yazarıydı.

Sezer 'Buğulu gözler' gibi başka ünlü Yeşilçam şarkılarının da söz yazarıydı.

Sezer için yarın tören düzenlenecek

Sennur Sezer için yarın (Perşembe) saat 12:00'de Evrensel Gazetesi, Hayat Televizyonu, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve Evrensel Basım Yayın tarafından, Evrensel Gazetesi'nin Kocamustafapaşa'daki merkez binası önünde anma töreni düzenlenecek. 

Sezer'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BBC Türkçe ve Evrensel

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Giray'ı Canlandıran Kaan Taşaner Dizide Rol Almaktan Duyduğu Pişmanlığı İtiraf Etti
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e Saygı Duruşu!