Sahte İnternet Siteleri ve Sosyal Medya Hesapları ile Tatil Yapmak İsteyen Vatandaşları Dolandırdılar

İnternet üzerinde villa kiralamak isteyen vatandaşları sahte internet sitesileri kurarak dolandıran 15 şüpheli başlatılan soruşturma kapmasında tutuklandı.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; sahte internet siteleri kuran ve sosyal medya hesapları ile vatandaşları dolandıran 15 şüpheli yakalandı.

Ülke genelinde 16 ayrı internet üzerinden villa kiralamak isteyen vatandaşlar sahte siteler nedeniyle dolandırıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nün Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, villa kiralamak isteyen vatandaşların internet ve sosyal medyada dolandırıldığını tespit ederek ilgili hesapları takibe aldı.

İnternet üzerinden villa kiralamak isteyenlere dolandırıcılık yapan şüpheliler, 10 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla yakalandı ve gözaltına alındı.

Başlatılan operasyonda 15 şüpheli, "Nitelikli Dolandırıcılık ve Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Ele Geçirmek veya Vermek Suçu" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu haberlere de göz atmak isteyebilirsiniz...

Cem Küçük’ün Anayasa Mahkemesi Yorumu AK Partilileri Kızdırdı!
Gazeteci Erem Şentürk’ün Noel Baba Açıklaması: “Çocuk Tecavüzcüsüdür, Pedofili Sapığın Tekidir”
Mardin'de Zırhlı Askeri Araç Şarampole Devrildi: 2 Yaralı

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
22.12.2023

Enteresansınız ya cidden gördüğünüz siteye atlıyorsunuz booking airbnb gibi bilinen siteler varken gidip başka yerlere güveniyorsunuz arkadaş paranla rezil olmak budur tam. Yurtdışında yaşayan vatandaşların başına gelen olaylar hadi onlar ülke dışında bilmiyorlar yani ülke içindesiniz bu ülkede yaşıyorsunuz bir sorun soruşturun 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

22.12.2023

Sen bu ülkenin insanını bir şey sanıyorsun herhalde. Çık çarşıya, aklı başında bir kişi kalmamış. Bir sürü mal... Covid dönemi çip takıldığına inanacağım bu gidişle.

22.12.2023

Hemen salağı yapıştırmayın, ben de dolandırıldım pandemi yazında. Sahibinden’den Çeşme’de daha önce de villa kiralamıştım sorunsuz, Furkan S. isimli şeref yoksununa denk geldim ve çok iyi tezgahlanmış bir biçimde peşinatı aldıktan sonra yok oldu. Sonrasında yeni kiraladığım yerin sahipleri o yaz onlarca kişinin başını bu pisliklerin yaktığını anlattı, oradaki evlerin gerçek resimlerini kullanarak. Defalarca şikayet ettik, dosyası kabarıkmış tabii ki uğraşmadılar. Umarım bu yakalananların içindedir. Sahibinden’i de defalarca aradım dolandırıldığım ilanı ifşa ettim, şeyine bile takmadı benden sonra da aynı ilanla dolandırmaya devam ettiler.

22.12.2023

neresinde?

TÜM YORUMLARI OKU (16)