Sahipsiz Sokak Hayvanlarına Yönelik Kanun Resmi Gazete'de Yayımlandı

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kanuna göre, sahipsiz hayvanlar, ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek, rehabilite edilen köpekler sahiplendirilenceye kadar bu yerlerde barındırılacak.

İnsan ile hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 9. maddesindeki hükümler uygulanacak.

Belediyeler, 31 Aralık 2028'e kadar hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde 5'ini; büyükşehir belediyeleri binde 3'ünü kaynak olarak aktaracak, belediyelerce bu oranların üzerinde yapılan harcamaların yüzde 40'ı Hazine ve Maliye Bakanlığınca belediyeye aktarılacak.

Yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye yetkililerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek, sahipli hayvanlarını terk edenlere yönelik idari para cezası 2 bin liradan 60 bin liraya çıkarılacak.

Sahipsiz Köpek Düzenlemesi Protestolar Eşliğinde Yasalaştı: 275 Kabul Oyu!
Toplumun Yüzde 85'i Karşı: Vatandaşlarımız Sokak Hayvanları Düzenlemesi Hakkında Ne Düşünüyor?
CHP Lideri Özgür Özel'den Açıklama: Sahipsiz Sokak Köpeği Düzenlemesi AYM'ye Gidiyor!

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR

Bırakın hayvanları şimdiye kadar nasıl yasadilarsa öyle yaşasınlar .Bilinki Suriyeliler den daha az doguruyorlar

01.08.2024

2028 de gidiceksiniz inşallah bu yasayı geçirirken güle oynaya pozlar verdiniz ya biz de o zaman son gülen olarak size gülücez hayvanları barınaklara hapsettirdiğiniz gibi sizler de yaptığınız yolsuzluklar sebebiyle dört duvar a hapsolucaksınız biz de ona güleceğiz :)

02.08.2024

2028 e bizi zehirlemeseler iyi kardeşim bana göre 2028 e cıkabileceğimizi hiiiç düşünmüyorum

01.08.2024

Hepimizin bildiği üzere bunun arkasında farklı düşünce de mevcut . Uygulamayacak olan belediyere ben Devletim sen nasıl benim kanunuma uymazsın deyip kayyum atayıp kendi lehine geçirmek isteyecek.Kesinlikle yaptırımları olacaktır.

TÜM YORUMLARI OKU (68)