Sahibinden.com'a Siber Saldırı Doğrulandı: 71 Bin 422 Kullanıcının Verisi Çalındı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından paylaşılan kamuoyu duyurusu ile birlikte Sahibinden.com'un siber saldırıya uğradığı doğrulandı. Saldırı sonucunda 71 bin 422 kullanıcının verileri çalındığı öğrenildi. 

Teknoloji ve internet dünyasının en önemli sorunları arasında yer alan siber saldırılar, ülkemizdeki önemli teknoloji şirketlerini de etkiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Sahibinden.com'un siber saldırıya uğradığı ile ilgili haberler karşımıza çıkmıştı.

Bugün Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından paylaşılan kamuoyu duyurusu ile birlikte Sahibinden.com'un siber saldırıya uğradığı doğrulandı.

Sahibinden tarafından iletilen veri ihlal bildiriminde şirketin siber saldırıya uğraması sonucu veri ihlali gerçekleştiği paylaşıldı. Duyuru içinde yer alan bilgilere göre ihlalden etkilenen Sahibinden üyelerinin kişisel verilerinin internette paylaşıldığı 27 Mart tarihinde tespit edildi. Veri ihlalinin tam olarak ne zaman gerçekleştiği konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Yapılan araştırmada Sahibinden mağaza verilerinin Sahibinden’in internet sitesi ve mobil uygulamasındaki ara yüzlerin çalışması için gerekli web service içeriklerinin kopyalanması ile ele geçirildiği de tespit edildi.

Saldırı sonucunda Sahibinden kullanıcılarının kullanıcı ID, kullanıcı adı, soyadı, mağaza adı, telefon numarası, e-posta adresi, hesap kayıt tarihi, konum, kullanıcı tipi, mağaza numarası, paket kategorisi, paket statüsü, paket periyodu, mağaza ürün türü, kayıt periyodu, açılış tarihi ve mağaza taahhüt başlangıç tarihi gibi pek çok bilgi ele geçirildi.

Kaynak: Webrazzi.com

3 Yaşındaki Kız Çocuğunun Giydiği Elbiseyi "Uygunsuz" Bulduğu İçin Eve Geri Gönderen Anaokulu

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
31.03.2023

şu site cidden kapatılmalı ülkenin fiyat politikasını bu site belirliyor

31.03.2023

Tanesini kaç paradan okuttunuz lan dürüst olun…

31.03.2023

Benim datayı dolandırıcılara ve bahis sitelerine vermişler hangi firma sızdırdıysa artık arayan arayana ama şikayetçi değilim iki muhabbet ediyoz iki insan sesi duyuyom güzel oluyo be 🚬😅😅

31.03.2023

eliniz değmisken hesabıma birkaç milyoncuk atın bee

TÜM YORUMLARI OKU (10)