Sahibi Ortaya Çıkmıştı! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıkladı: Gündem Olan Aracın Çakarı İptal Edildi

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde çakarlı araç kullanan sürücü, motokurye ile tartışmıştı. Aracı Menzil şeyhin de kullandığı öğrenilirken, o çakarlı araç hakkında yeni bir gelişme yaşandı. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafikte geçiş üstünlüğü hakkını usülsüz biçimde kullanan ve emniyet şeridini ihlal eden şahıs hakkında cezai işlem uygulandığı, ışıklı ve sesli uyarı işaretiyle (çakar) geçiş üstünlüğü hakkının iptal edildiğini duyurdu.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde sıkışık trafikte lüks bir çakarlı aracın emniyet şeridinden gitmeye çalıştığı görüldü. Bir motokurye, çakarlı aracın sürücüsüne ''görevli misiniz?'' diyerek tartıştılar.

''Tahsisli araç'' diyen sürücü, emniyet şeridinde hızla devam etti.

Söz konusu aracın kime ait olduğu ortaya çıktı. Aynı plakaya sahip araca daha önce Semerkand grubu liderlerinden Muhammed Fettah'ın bindiği görüldü.

Bu olayın sosyal medyada tepki çekmesi sonrası harekete geçen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

''Beşiktaş’ta ışıklı ve sesli uyarı işaretiyle (çakar) geçiş üstünlüğü hakkını usulsüz biçimde kullanarak emniyet şeridi ihlali yapan ve bu görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşılan araç tespit edildi.

ARACIN ÜZERİNDEKİ TRAFİKTE GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ HAKKI (ÇAKAR) İPTAL EDİLDİ.

Araç sürücüsüne yaptığı ihlaller sebebiyle:

📌Işıklı ve sesli uyarı işaretini Takılacağı Yerlerin Dışında Kullanmak,

📌Emniyet Şeridi İhlali Yapmak,

📌Geçiş Üstünlüğü Hakkını Gereksiz Kullanmak,

📌Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanmak,

📌Emniyet Kemeri Kullanmamak ve

📌Standart Dışı Plaka Takmak nedeniyle 155 bin 401 TL idari para cezası uygulanmıştır.''

İşte o paylaşım:

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İşte tepki çeken o video:

Ekrem İmamoğlu'nun Cezaevinde Çekilen İlk Fotoğrafı Paylaşıldı: Ailesi ile Açık Görüşte Bir Araya Geldi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Canlı Yayında Açıkladı: Yaz Tatili Öne Çekilecek mi?
Etkin Pişmanlıktan Yararlanarak Tahliye Olan Kültür AŞ Müdürü Murat Abbas Sessizliğini Bozdu
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Bilim İnsanları Açıkladı: Mars, Bilinenden Çok Daha Uzun Süre Yaşanabilir Olabilir
Oyuncu Erdem Yener'in "Kadınları Erkekleştirmeyin" Çıkışı Sosyal Medyada Tepki Çekti!
Mustafa Destici'nin "İşe Alırken Evlilere Öncelik Verilsin" Önerisine Gelen İronik Yorumlar
YORUMLAR
30.04.2025

semerkand grubunun ne önceliği var ki çakarlı araç tahsis edilmiş. Ne rezillik amk

30.04.2025

Neden geçiş üstünlüğü verdiğinizi soylememissiniz. İnsanların asıl bekledigi cevap bu değil mi ? Kağıdı doldurup 100 beklerken 10 almak gibi sizinkisi.

30.04.2025

Darwin’in kulaklarını çınlatalım: “Seni cennet vaadiyle fakirliğe mahkûm edenlerin hayatlarına bir bak, bu dünyada cenneti yaşadıklarını göreceksin.”

TÜM YORUMLARI OKU (27)