Sağlıklı Hayat Yolunda Kişisel Antrenörünüz Olmaya Aday 12 Uygulama

Sağlıklı bir hayata geçiş yolunu ararken kendi kendimizin eğitmeni olmak çok da zor değil. Derlediğimiz uygulamaların iyi bir kombinasyonuyla kendinizin en iyi versiyonu olmaya hazırsınız!

1. Headspace

Bedenimizle ilgili hedefleri gerçekleştirmeden hemen önce mental olarak bu hedeflere hazır olmak şart. Headspace sporcular ve ünlü oyuncular tarafından da sıkça kullanılan bir bedensel/zihinsel yönetim uygulaması. Kendinizi tanımaya başlamak için iyi bir alternatif.

2. Sleep Better

Sırada uyku düzenimizi kontrol altına almak var. Daha dinç başlayan gün bize hedeflerimiz için fırsatlar sunmaya daha açık olacaktır. Sleep Better ile uyku kalitenizi ölçmenin yanında vereceğiniz izinle en iyi hangi zamanda uyanmanız gerektiğini düşünmenize gerek kalmayacak, o kararı uygulamaya bırakabilirsiniz.

3. Lose It!

Sağlıklı hayatın geçtiği yolda kaybetmek de var, istemediğimiz şeyleri tabii. Lose It! hedefinizi öğrendikten sonra bu yolda sizin her daim yanınızda. Yediğiniz her şeyin besin değerini, isterseniz barkodunu okuyarak bile hesaplayarak size öneriler veriyor.

4. Seven

Zamanı olmayanlar, egzersiz yaparken sıkılanlar, toplanın! Seven iOS ve Android uygulamalarında bilimsel olarak kanıtlanmış tekniklerle ihtiyacınız olan minimum hareket sayısını minimum tekrarla uygulamanızı sağlıyor. Günde 7 dakikayla değişilir mi demeyin, deneyin!

5. Zombies, Run!

Koşuyu oyun haline getirmeyi amaçlıyor Zombies, Run! ve size verdiği görevlerle hayali bir zombi istilasından kaçışınızı oyunlaştırıyor. Zombi istilasından da ancak koşarak kaçılabilir diye düşünürsek, denemeye değer.

6. Spotify Running

Müzikle eş anlamlı hale gelen Spotify, Running özelliğiyle koşularınızın temposuna da ayak uyduruyor. Siz hangi tempoda koşuyorsanız ona uygun müzikler seçerek ritminizi korumanıza destek veriyor.

7. Diyetkolik

Tükettiğiniz besinlerin değerlerini takip ederken gerçek uzmanların görüşlerinden ve sizin için hazırlanmış programlardan yararlanmanın yolu Diyetkolik'ten geçiyor. Ayrıca su içmeyi unutanların artık unutma şansı da bu uygulamayla ortadan kalkacak.

8. Happify

Zihinsel bir egzersiz salonu düşünün, stresten, günün karmaşasından uzaklaşmak için kaçılacak o ufak köşede Happify sizi bekliyor. Hayatınızı kolaylaştırırken sağlık hedeflerinizden de geriye kalmamanız için günlük rutinler arasında yerini almasını öneriyoruz.

9. Noom Coach

Kısa süreli beslenme programları yerine yaşam tarzınızda iyileştirmeye gitmek Noom Coach''un bir numaralı amacı. 16 haftalık programla sizlere yeni alışkanlıklar edindirecek bu uygulama her şeyi farklı yapıyor. Örneğin kalori hesabı yerine yemeniz/yememeniz gereken besinleri renklerle tasnif ederek zihninizde daha iyi bir sınıflandırma yapabilmenize olanak sağlıyor.

10. Strava

Koşu ve bisiklet sizin favoriniz ve bu ikilinin hakkını vermek de hedefinizse Strava hem mesafe hem de rota takibi için ideal. Yolunuzdaki yükseltileri ve diğer etkenleri de hesaba katarak harcadığınız enerjiyi de olabilecek en tutarlı şekilde rakamlara döküyor.

11. MyFitnessPal

Dünya çapında milyonların kullandığı bir uzmana güvenmeyi tercih etmek isterseniz MyFitnessPal beslenmenizden egzersiz salonu planlarınıza dek tam anlamıyla profesyonel desteği sunuyor. Ücretsiz sürümünün kullanıcılara göre kısıtlı görülmesi ise tek büyük eksiği.

12. Freeletics

Hayalinizdeki vücudun anahtarını uzaklarda aramayıp vücut ağırlığınızdan faydalanarak değişime başlamak istiyor olabilirsiniz. Bu fikri bir uzman görüşü olmadan gerçekleştirmek sıklıkla incinmelerle sonuçlanabileceğinden Freeletics sizi sizinle geliştirmenin en güvenli yolunu sunuyor. Uygulamanın önayak olduğu değişimler kimi zaman şaşırtıcı olabiliyor.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
06.11.2017

Nike Training Club’ı artık duymayan kaldı mı bilmiyorum ama o da harikadır yani

Pasif Kullanıcı
06.11.2017

sadece adımsayar ve su içme hatırlatıcısını kullanıyorum bu kategoride bunlar da güzele benziyor bir bakayım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ