Sağlıklı Derken Sağlığınızdan Olmayın! Zeytinyağı Alırken Nelere Dikkat Etmeniz Gerektiğini Biliyor muydunuz?

Zeytinyağının sağlıklı yağlardan biri olduğunu ve hatta vücudumuza birçok faydasının bulunduğunu zaten biliyoruz.

Ancak her şeyde olduğu gibi aldığımız ürünleri seçmeli, kaliteli olanlarını tercih etmeliyiz.

Aksi takdirde sağlığımıza olan faydasını göstermemekle birlikte bize zarar da verebilir.

Sizin için derledik.

1. Ne kadar kullanırsanız kullanın, daima sızma zeytinyağı alın.

Sızma zeytinyağı,  yağda herhangi bir kusur veya ilave çözücü bulunmadığı anlamına gelir. Sızma zeytinyağı diğerlerine göre daha pahalı olsa da kimyasallar ve tazelik bakımından daha güvenilirdir. Ayrıca yağ asitliği 0,8'in altındadır. Riviera zeytinyağlardan uzak durun.

2. En iyisi soğuk taş baskı!

Artık taş baskı bulmak zor olsa da farklı teknolojik makinelerle soğuk baskı yapılabiliyor. Sıcak baskıda sağlık için yararlı olan bazı maddeler zarar görür. Bu yüzden soğuk baskının, zeytinyağının besin değerini korumasında önemi büyük.

3. Koyu cam şişelerde veya metal kutularda olanları tercih edin.

Işık ve sıcak zeytinyağını bozabilir. Mümkünse plastik veya şeffaf, açık renkli bir cam şişede bulunan yağı satın almaktan kaçının. Koyu cam ve metal yağı koruyabilir.

4. Hasat tarihini kontrol edin.

Erken hasat olanlarını tercih etmenin yanı sıra erken hasat etiketi olmayanların da yakın tarihte hasat edilmiş olanlarını tercih edin. Ancak erken hasat zeytinyağını sıcak yemeklerde değil salata, meze gibi soğuk yemeklerde kullanın.

5. Zeytinin nereden geldiği önemli!

İyi bir tad istiyorsanız zeytinin iyi olduğu yerlerden gelen zeytinden yapılmış yağları tercih edin.

6. İçindekiler listesine bakın.

Sızma zeytinyağı olarak etiketlenmiş olsalar bile, şişeler her zaman bu ayrımın kriterlerini karşılamaz ve farklı yağların karışımlarını içerebilir. Etiketleri okumak, en iyi kalitede ürünü aldığınızdan emin olmanız için anahtardır. Listelenen tek şeyin %100 sızma zeytinyağı olduğundan emin olun. Bazı ucuz, düşük kaliteli yağlar, diğer yağ türleriyle harmanlanmış zeytinyağı içerebiliyor.

7. Yağınızı evinizde uygun şekilde saklayın.

Zeytinyağı, sıcağa ve ışığa duyarlı olduğundan serin ve karanlık bir yerde saklanması gerekir. Zeytinyağını tezgahınızın doğrudan ışık alan ya da hemen ocağın yanında bulunan sıcak alanda muhafaza etmeyin. Ayrıca saydam şişeler yerine koyu şişeleri tercih edin.

Eğer sevdiğiniz zeytinyağını bulduysanız gelin farklı malzemelerle zeytinyağını kılıktan kılığa sokup aroma dünyasında kaybolalım!

Zeytinyağı, Zeytinyağı Olalı Böyle Tatlar Görmedi! 12 Malzemeyle Aromatik Yağ Tarifleri

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
28.09.2019

geçen sene kaliteli zeytinyağı arayışına girmiştim.Milas Belediyesi'nin web sayfasında butik ve ödüllü üreticileri buldum. Hekatomnos markasının sahibini aradım. Hem TR de hem de uluslararası ödül almış; memecik zeytininden yaptığı yağıyla. Beyefendi 2 saat telefonda üşenmeden yağının özelliklerini anlattı. Risk alıp sipariş ettim Bodrum'dan. Ben hayatımda böyle bir yağ yemedim arkadaş. Resmen doğayı, çayırı çimeni kokluyor gibi hissettim. Yani demem o ki, yağ önemli arkadaş:)

28.09.2019

İçeriği okurken kaliteli olmasından ziyade fiyatında kaldı aklım. Malum, sayın zeytinyağı oldukça pahalı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ