Sağlıklı Bir İlişkinin Anahtarı! Partnerinizi Kırmadan Öfkenizi İfade Etmenin En Etkili Yolları

İlişki içindeyken sinirlenmek tamamen normal ve sağlıklı bir durum. Biriyle çok fazla zaman geçirdiğinizde, ne kadar aşık veya mutlu olursanız olun, çatışmalar ortaya çıkar. Öfkenizi serbest bırakmanın birçok yolu var ve bazı yöntemler diğerlerinden daha iyi. Sizler için bu sağlıklı yöntemleri listeledik. Buyurun...👇

1. Sakinleşmek için kendinize zaman tanıyın.

Olay anında ani tepkiler verebilirsiniz. Nefes almak için bir dakikanızı ayırın. Yürüyüşe çıkın, meditasyon yapın veya komik bir televizyon şovu izleyin. Zihninizin kontrolünü yeniden kazanın. Durumu daha sakin bir şekilde ele alarak, sizi gerçekten neyin üzdüğünü anlayabilir ve bunu anlatmanın en iyi yolunu bulabilirsiniz.

2. Duygularınızı ifade etmeden önce netleştirin.

Partnerinizle yüzleşmeden önce neden kızgın olduğunuzu anlayın. Duygularınızı anlamak için neden üzgün olduğunuzu bir deftere yazın. Sizi rahatsız etmiş olabilecek davranış kalıplarını bulabilmek için yazdıklarınızı tekrar okuyun. Ayrıca, sizi kızdırmış olabilecek şeyleri daha iyi ele almak için güvenilir bir arkadaşınızla veya ailenizden biriyle konuşabilirsiniz.

  • Duygularınızı anlamak, konuşmaya net bir zihin ile başlamanıza yardımcı olur. Bu şekilde, sizi neyin üzdüğü konusunda açık olabilirsiniz.

  • Öfkenizin, incinme veya reddedilme gibi altta yatan başka bir duyguyu maskelediğini de fark edebilirsiniz. Durum buysa, bu duyguları partnerinizle paylaşın.

  • Bazen, açlık, yorgunluk gibi dış faktörler de öfkeli hissetmenize neden olabilir.

3. Partnerinize aklınızda ne olduğunu, nasıl hissettiğinizi söyleyin.

Duygularınızı doğrudan, saygılı bir şekilde paylaşın. Pasif-agresif olmaktan veya üzgün olduğunuzu fark etmelerini beklemekten kaçının. 

  • Sohbete şöyle bir şeyle başlayabilirsiniz: 'Geçen gün söylediklerinden dolayı  incindim.'

  • Sözlerinin sizi nasıl hissettirdiği gibi ayrıntılardan bahsedin. Belki de partneriniz söylerinde ciddi değildi ama söyledikleri acımasızdı. 'Şaka yaptığını biliyorum, ama söylediğin şey bana kendimi kötü hissettirdi.' diyebilirsiniz.

4. Partnerinizle yüzleştiğinizde 'ben' ifadesini kullanın.

'Ben gerçekten hassas bir insanım, bu yüzden benimle bu tonu kullanarak konuştuğunda, gerçekten incindim ve üzüldüm' gibi bir şey söyleyebilirsiniz.

  • Partnerinize bağırmak o an yapmak istediğiniz şey olabilir ancak, sakin kalmaya çalışın.  Böylece çatışmanın ilişkinize verebileceği zararı en aza indirebilirsiniz.

5. Sakin ve şefkatli bir ses tonu kullanın.

Bağırmak ve alay etmek partnerinizin duygularını incitebilir. Kızgın olsanız bile, nazik bir ses tonu kullanın, böylece partneriniz kendini savunmaya geçmeden önce kelimelerinizi duyabilir. Bu zor bir iş olabilir, ancak ikiniz de birbirinize olan sevginiz ve saygınızla çatışmayı atlatabilirsiniz.

6. Partnerinizin bakış açısını dinleyin.

Birlikte olduğunuz kişiye, bakış açısını paylaşma şansı verin. Duygularınızı paylaştıktan sonra, onun ne düşündüğünü sorun. Partnerinizle konuşurken, göz teması kurun ve sözünü kesmeyin. İlişkilerin vermeyi ve almayı içerdiğini unutmayın. Bir durumu çözmek için, farklı olsalar bile birbirinizin bakış açılarını dinleyin. Belki de öfkeniz bir yanlış anlamanın sonucudur veya belki de eşiniz gerçekten düzeltmek istediği bir hata yapmıştır.

7. Olayları karşı tarafın bakış açısıyla görmeye çalışın.

Partnerinizi anlamaya çalışın. Belki kötü bir gün geçirdi. Ya da iş yüzünden stresli zamanlar yaşıyor olabilir. Davranışlarının arkasında ne olduğunu anlamak, eylemlerini kişisel olarak algılamamanıza yardımcı olabilir.

8. Çözüm bulmak için birlikte hareket edin.

Öfkenizi çözmek için neyin en iyi sonucu vereceğine birlikte karar verin. Örneğin, büyük planlar veya etkinlikler için bir tarih belirlemeden önce birbirinize danışabilirsiniz. İkiniz için de işe yarayan bir çözüm bulmak için birlikte hareket edin.

9. Gerektiği durumlarda tartışmayı durdurup, mola verin.

Gerekirse tartışmayı konuşmanın ortasında durdurun. Sakinleşmek ve bir süre uzaklaşmak için kendinize zaman ayırın. Duygularınızı sağlıklı bir şekilde ifade edebileceğinizi bildiğiniz zaman sohbete geri dönün.

  • Şuna benzer bir şey söyleyebilirsiniz: 'Şu anda sakinleşmek için biraz alana ihtiyacım var. Birkaç dakika sonra bu konuya geri dönebilir miyiz?'

10. Bir terapiste danışıp, yardım alın.

İhtiyacınız olursa dışarıdan yardım almak doğru bir karar olabilir. Bir terapist veya danışman, öfkenizi sağlıklı bir şekilde ifade etmeniz için sizi yönlendirebilir. Öfkeniz ilişkinize veya yaşam kalitenize zarar veriyorsa, terapi almak her ikisini de iyileştirmeye yönelik cesur ve anlamlı bir adım olur. Öfke sorunları, depresyon, anksiyete veya kronik stres gibi zihinsel sağlık sorunlarının bir  işareti olabilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Her Kadın Bambaşka Olsa da Dünya Üzerindeki Tüm Kadınların Erkeklerde Olmasını İstediği Özellikler
Bir Erkeğin Yakın Davranmasına Rağmen Sadece Arkadaş Kalmak İstediğine İşaret Eden 15 Kafa Karıştırıcı Durum
Beş Saat Bekleten mi Ararsın Yere Tüküren mi? En Kötü İlk Buluşma Hikâyelerini Duyunca Aşka Tövbe Edeceksiniz

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var
Yasa Dışı Bahis Reklamı Soruşturması Noktalandı: Galatasaray'a Takipsizlik
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''