Sağlık İçin Limonlu Su İçin

Limon suyunun sağlık için saymakla sonu gelmeyen bir çok yararı var. Güne yarım bardak ılık suya sıkacağınız bir kaç damla limonla başlamanız için birçok sebep var.

Sabah içeceğiniz limonlu su ile midenizdeki asit oranı dengelenir. Böylece mide asiti yükselmediğinden kendinizi devamlı aç hissedip yemek yeme gereksinimi duymazsınız. Limonun içeriğinde bulunan pektin lifi açlık hissini bastırıyor. Diyet yapıyorsanız, limon suyunun yağ yakmaya yardımcı özelliği olduğunu da unutmayın. Limon bilindiği üzere muhteşem bir C vitamini kaynağıdır. Bu sebepten bağışıklık sistemini kuvvetlendirici rolü vardır. Hastalıklara karşı savunma sağlar.

Limonlu su, diş eti ve diş iltihaplarına iyi geliyor. Ağız içerisinde hijyen sağlayan limon ayrıca ağzı kokusuna da birebirdir. Limonlu suyunuzu içtikten sonra dişlerinizi fırçalarsanız etkisini daha çok hissedebilirsiniz.

Antioksidan içeren limon, yaşlanma etkileriyle de savaşır. Limon suyu üstelik ciltteki kırışıklıkları önleyip, cildinizin daha duru ve pürüzsüz görünmesine de yardımcı olur.

haber kaynağı: 724saglik.org/beslenme-diyet

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!