Sağlık Çalışanları Pazar Günü Miting İçin Toplanıyor: Sağlıkçıların Talepleri Neler?

Sağlık meslek örgütlerine üye sağlık çalışanları “Emek Bizim, Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” diyerek, 29 Mayıs Pazar günü saat 12.00’da Ankara Anıtpark Meydanı’nda başlayacak olan “Beyaz Miting” öncesi 10 önemli taleplerini yineledi.

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göreAnkara'da yapılacak “Beyaz Miting” için karayolu ile başkente ulaşacak olan çeşitli illerdeki sağlık çalışanları otobüslerle yola çıkmaya başladı.

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Tarım Orman Çevre ve Hayvancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası ortak bir açıklama ile tüm toplumu mitinge davet etti.

'Emek bizim söz bizim, sağlık hepimizin'

“Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin”  ifadeleriyle sağlık sektörüne dikkat çekilen davette, “Sağlık sisteminin toplum yararına değiştirilmesi, hekimlerin yaşama, çalışma ve ekonomik koşullarının düzeltilmesi için herkesi 10 acil talebimize destek vermeye ve 29 Mayıs'ta Ankara'daki Beyaz Miting'e çağırıyoruz” denildi. Miting çerçevesinde saat 14.00’da Kardeş Türküler de bir konser verecek.

Mitingde bir araya gelecek olan sağlık çalışanlarının talepleri ise şu şekilde:

Sağlık sisteminin temelini koruyucu sağlık hizmetleri oluşturmalı! Birinci basamak sağlık hizmetleri güçlendirilmeli, hastalık değil, hastalanmama üzerine kurulu politikalara öncelik verilmeli.

Beş dakikada sağlık olmaz! Nüfus başına hekim ve sağlık çalışanı sayısı nitelikli sağlık hizmeti için gerekli ve yeterli düzeye getirilmeli.

Şehir-şirket hastaneleri politikasından vazgeçilmeli! Geleceğimizi ipotek altına alan şirketleşmiş hastanelerden vazgeçilmeli.sağlık hizmetleri kamu ve üniversite hastanelerinde sunulmalı.

Sağlığa ayrılan bütçe artırılmalı! Sağlık herkes için parasız olmalı, hekimler emeğinin karşılığını almalı.

Etkili bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılmalı! Çalışma alanları şiddetten arındırılmalı, uygulamada da güvenli hale getirilmeli.

COVID-19 meslek hastalığı sayılmalı! Meslek hastalığı yasası ön koşulsuz çıkarılmalı, tüm sağlık çalışanlarına, pandemi süresince çalışılan her yıl için 120 gün yıpranma payı uygulanmalı.

Sağlık sisteminin eksikliklerinin sorumluluğu sağlık çalışanlarına yıkılamaz! Sağlık hizmetlerinden kaynaklanan zararlarda hastaların kayıpları kamu tarafından üstlenilmeli.

Hekimler üzerindeki baskılara son verilmeli! Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği, mobbing, KHK, arşiv taraması ve güvenlik soruşturması gibi baskıcı uygulamalardan vazgeçilmelidir.

Tıp ve tıpta uzmanlık eğitiminde nitelik öncelikli olmalı!

Hekimlerin örgütlenmesi ve haklarını savunmasının önündeki engeller kalkmalı!

Popüler İçerikler

İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
YORUMLAR
28.05.2022

Tamam. Yarın AKPutperestlerin terörist diye kimlere saldıracakları belli.

28.05.2022

Bu iktidar ile zor ama gel gör ki diğerleri ile de zor yani genel itibari ile sağlıkçıların işi zor bizim ülkemizde. Hayırlısı, inşallah köklü bir değişiklik oluşur

29.05.2022

Pandemi ve sonrası maaş ve statü tartışması gına getirdi artık. Evet pandemi süresince sağlıkçılar önemli bir rol üstlendi ancak bu mesleğin doğası gereğidir. Yoksa hiçbir sağlıkçı üzerine vazife olmayan bir işe atlayıp da kahraman olmuş değil. Kaldı kı devletin bütün imkanları sağlıkçıların korunması için ayrılmışken, herkesin evinden çalıştığı bir dönemde kuryeler veya internet teknisyenleri, gittiği adresteki kişilerde covid var mı yok mu bilmeden, sadece bir maske ile hizmet sağlamaya çalıştılar. O sırada sağlıkçılar, terminatör gibi techizatlı geziyordu. Aile hekimine muayene gittiğinizde odaya bile sokmuyorlardı sizi. Sizce covid hangisi için meslek hastalığı ?

29.05.2022

Bir de işin ekonomi tarafı var. Ülke batmış, orta sınıf yok olmuş, herkes dar gelirli yada yoksul. Böyle bir ortamda kimsenin başka derdi yokmuş gibi sabah akşam tv de sağlıkçıların maaş talepleri haber oluyor. Bu durum halkın geri kalanında antipati oluşturmaktan öteye gitmez. İzmirde asgarı ücretli otobüse bindiginde 7.10 tl ödüyor ancak bir sağlıkçı için bu yolculuk bedava. Kaldı ki o sağlıkçının kartını bütün ailesi kullanıyor( tanıdığım var). İsteyen karşısına bir asgari ücretli çalışanı alıp bu durumu anlatmaya çalışsın.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ